Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Plzeň ocenilo dobrovolníky a pracovníky v sociálních službách – FOTKY

18.06.2024 14:48

Ocenění v kategoriích Anděl a Andělské ruce převzalo více než 100 dobrovolníků, kteří svůj volný čas věnují pomoci potřebným, dále pak 32 pečovatelů a dalších pracovníků zajišťujících chod sociálních služeb.

ocenění dobrovolníků Anděl 2023_0624_MMP (1)
ocenění dobrovolníků Anděl 2023_0624_MMP (1)ocenění dobrovolníků Anděl 2023_0624_MMP (2)ocenění dobrovolníků Anděl 2023_0624_MMP (3)ocenění dobrovolníků Anděl 2023_0624_MMP (4)ocenění dobrovolníků Anděl 2023_0624_MMP (5)

Statuární město Plzeň již po osmnácté vzdalo hold všem dobrovolníkům a pracovníkům v sociálních službách. Slavnostní galavečer Anděl 2024 se konal v pátek 14. června v plzeňské Měšťanské besedě.

Dobrovolníci si převzali svá ocenění z rukou primátora města Plzně Romana Zarzyckého a radního pro oblast sociálních věcí a aktivního života seniorů Jiřího Šrámka.

„To, že ocenění převzalo více než sto dobrovolníků, desítky pečovatelů a dalších pracovníků v sociálních službách ukazuje, že stále existuje mnoho lidí, kteří chtějí pomáhat druhým. Je mi ctí, že jsem se s nimi mohl setkat a poděkovat jim za jejich obětavou činnost,“ řekl mimo jiné primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Radní města Plzně Jiří Šrámek připomněl, že toto ocenění je již osmnáctým poděkováním těm, kteří nejsou mnohdy vidět, ale jejich práce je důležitá. Společně jej pořádá Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně a Kancelář primátora. „Oceňujeme nejen jednotlivce, ale také kolektivy organizací působících v sociálních službách. Tedy všechny, kteří v Plzni pomáhají tam, kde je potřeba. S většinou z nich město Plzeň dlouhodobě spolupracuje,“ připomněl Jiří Šrámek.

V další kategorii Dobré duše byl oceněn kolektiv organizace Tichý svět za to, že umožňuje sledování filmů v rámci festivalu Finále Plzeň i sluchově postiženým. Dále pak kolektiv Oblastního spolku Plzeň Českého červeného kříže za projekt Street Medicine, díky němuž je poskytována zdravotní péče lidem žijícím na ulici, kolektiv Městského ústavu sociálních služeb města Plzně za rozvoj respitní péče a odlehčovací služby pro seniory a kolektiv Katedry sociologie a sociální práce Západočeské univerzity v Plzni za výchovu a přípravu dalších sociálních pracovníků v rámci studijního programu Sociální práce.

Do síně Zlatých Andělů vstoupila ředitelka organizace Diakonie Západ ČCE Lucie Petříčková, která svůj život zasvětila pomoci druhým a vede jednu z největších organizací poskytující sociální služby, a to nejen v Plzni, ale po celém Plzeňském kraji.

Pořadatelé připravili pro účastníky nejen hezký večer, zpestřený vystoupením jeho zaměstnanců, ale také vystoupením klientů a pracovníků organizací Ledovec, Tak pojď s náma. Hostem večera byl zpěvák Pavel Callta.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte