Kontroly ubytoven v regionu pokračují! V terénu jsou i policisté ze zahraničí - FOTKY

30.05.2019 8:01

Smíšené policejní hlídky českých a zahraničních policistů pokračují v kontrolách rizikových lokalit jako jsou průmyslové areály a ubytovny. Projekt poběží do konce července.

1
13245

Společné hlídky českých a zahraničních policistů se v regionu objevují už zhruba měsíc. Působí zejména v průmyslových areálech a jejich okolí, zaměřují se také na ubytovny. Tedy na místa, kde se v poslední době řeší řada problémů v suvislosti s veřejným pořádkem a kriminalitou. Projekt poběží až do konce července.

Tentokrát vyrazily společné hlídky do terénu na Nýřansku. "Dva policisté z nýřanského obvodního oddělení, jeden policista z plzeňského odboru cizinecké policie a dva kolegové z Bulharska. Prováděli hlídkovou činnost v centru města a jeho okolí. Při kontrolách se zaměřili na kontrolu cizinců různých národností, kontrolu kamionů a dodávek. Společné hlídky budou na různých místech Územního odboru Plzeň-venkov k vidění i v následujících týdnech," potvrdila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Kontroly proběhly také na Domažlicku, konkrétně v obci Černíkov. "Policisté mimo jiné kontrolovali i devětadvacetiletého cizince, kterého vyzvali k prokázání totožnosti. Muž předložil biometrický pas svojí vlasti. Z otištěných přechodových razítek policisté zjistili, že na území Schengenského prostoru vstoupil v květnu 2018 a od té doby se na našem území zdržoval jako turista. Po vypršení devadesáti dnů byl povinen z naší republiky vycestovat. Cizinec tak však neučinil a je proto podezřelý, že od srpna 2018 pobýval na území České republiky neoprávněně. Na základě toho byl zajištěn. Policisté cizinecké policie zahájili řízení o správním vyhoštění, devětadvacetiletý cizinec dostal správní vyhoštění z území Evropské unie na dobu tří let," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Projekt smíšených hlídek českých a zahraničních policistů funguje v Plzeňském kraji od začátku května. Spolu s českými policisty jsou v terénu jejich kolegové mimo jiné z Rumunska, Bulharska nebo Polska. "Jejich role spočívá především v prevenci a komunikační podpoře. Jsou začleňováni do společných policejních hlídek, které provádějí zejména preventivní kontroly v oblastech, ve kterých se nachází průmyslové zóny a je v nich vyšší koncentrace cizinců. Společné hlídky se proto budou účastnit kontrolování totožnosti cizinců a kontroly přepravovaných věcí, budou pomáhat při řešení přestupků a trestných činů i s kontrolami ubytoven," vysvětluje policejní mluvčí Ivana Jelínková.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT