Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Noční autobus bude jezdit nově do Přeštic, naopak Chlumčany vynechá

16.01.2016 10:16

Od neděle 17. ledna vyjede noční linka N91, která spojuje Plzeň s obcemi na jižním Plzeňsku, podle nového jízdního řádu a začne obsluhovat i další zastávky v prodloužené trase.

Noční autobus na jižní Plzeňsko zajišťuje společnost ČSAD autobusy Plzeň a.s. Autobusová linka N91 je v provozu vždy v noci z pátku na sobotu, ze soboty na neděli, případně v noci na státní svátek. Poprvé bude zajíždět i do Dnešic a Přeštic, naopak vynechá Chlumčany.

"Kromě stávajících obcí nově pojede ve zkušebním režimu také přes Dnešice až do Přeštic. V jízdních řádech je linka označena jako č. 450091 (N91) a na její provoz přispívají obce a města, které autobusy noční linky obousměrně obsluhují. Autobusy vyrazí nově již z Přeštic 5 minut po půlnoci a přes Dnešice, Dobřany, Šlovice a městské části Litice a Bory dorazí do centra Plzně k Mrakodrapu, kde lze přestoupit na noční spoje MHD po Plzni. Jízdu pak ukončí na Centrálním autobusovém nádraží (CAN) v 0:55," informuje Zbyněk Hupák ze společnosti ČSAD Autobusy Plzeň.

Opačným směrem vyjede spoj ve 2:00 hod z CAN, pokračuje ve 2:05 na zastávku Mrakodrap, opět s možností přestupu od nočních linek plzeňské MHD. Další zastávky po Plzni jsou Bory, U Přehrady a v Liticích. Noční linka N91 je tak atraktivní i pro Plzeňany.

"Poté autobus odbavuje ve Šlovicích, hned v několika zastávkách po Dobřanech, obslouží obec Dnešice a přes místní část Žerovice dojede do Přeštic na náměstí. Oproti minulosti je vynechána obsluha Chlumčan, kdy se vedení obce rozhodlo nadále noční linku nepodporovat," uvádí dále společnost ČSAD Autobusy Plzeň. 

 

Na lince platí základní jízdné ČSAD autobusy Plzeň a.s. a také lze cestovat na předplatné Integrované dopravy Plzeňska (IDP). Jednotlivé (plné) jízdné zakupované u řidiče vychází při platbě v hotovosti na 10 až 14 Kč po Plzni.

 

Ceny plného jízdného od Mrakodrapu do vybraných zastávek jsou pak následující:

Plzeň - Dobřany 26,- Kč

Plzeň - Dnešice 34,- Kč

Plzeň - Přeštice 42,- Kč

Slevu mají studenti, děti apod., s Plzeňskou kartu máte slevu 5%.

Ilustrační foto - www,csadplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství