Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Bouřky a přívalové deště zaměstnaly hasiče! U Nýřan zatopil rybník sklepy

30.05.2018 9:17

Přívalové deště a bouřky, které se v úterý přehnaly regionem, opět zaměstnaly hasiče. U Nýřan se dokonce vylil rybník a zatopil sklepy domů.

23_5_2018 čerpání vody Bezemín (2)

Přesně jak varovali meteorologové, se přehnaly regionem bouřky v úterý odpoledne a zejména pak v podvečer. Hasiči tak museli opět do terénu. nejvíc je zaměstnalo odstraňování popadaných stromů, zároveň ale museli také čerpat vodu z domů nebo sklepů.

Silný přívalový déšť nadělal největší problémy na severním  Plzeňsku. Padlé stromy se odstraňovaly u Manětína, Líšťan, Nýřan, Bílova i Horní Břízy. U Nýřan se navíc dokonce vylil ze břehů rybník. "Profesionální i dobrovolná jednotka z Nýřan zasahovala v Kamenném Újezdu, kde vlivem lokální průtrže došlo k naplnění místního rybníku a jeho odtok příval vody nezvládl. Došlo k vylití a zatopení dvou sklepů, které jednotky odčerpaly," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Spadlý strom zastavil i provoz na železniční trati na Domažlicku mezi Holýšovem a Hradcem, podrobnosti se dočtete v článku zde.

Hasiči museli nicméně do terénu i v Plzni, kde čerpali vodu ze zatopeného sklepa ve Skvrňanech. Na Tachovsku si pak připsali na konto zásahy u obce Únehle a Telice.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství