Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyráží Češi za oslavami posledního dne roku?

05.12.2010 10:49

Kam se dá vyrazit za oslavami posledního dne roku a zda se vůbec ještě dá něco sehnat? QAP zjišťoval přímo v cestovce, kam Češi jezdí a zda vůbec letos někam vyráží.

Šumava

Kdo by nechtěl strávit poslední den roku mimo domov. Někdo vyráží na hory, někdo bza teplem. QAP se vydal zjistit přímo ke zdroji, kam lidé letos jezdí a zda raději nešetří peníze.

Každý má svou představu, jak strávit poslední den roku, Silvestr. Někdo posedí s přáteli doma, někdo chce zajet na lyže a jiný zase vyrazí za teplem. Určitě je ale pro leckteré z vás důležitá cena pobytu. Vyrazili jsme do cestovky CK Inex, abychom se zeptali, jak to letos vypadá. "Je spíše znát že lidé šetří, vše koresponduje s celkovou náladou, a celkovým poklesem prodejů. Spíše se rozevírají nůžky. Je zájem o levnější varianty pobytů nebo po té o drahé zájezdy za exotikou," vyvsětlil QAPu David Berka z CK Inex. "Poměr pobytů na horách i v teplých destinacích je rovnocenný. Stále roste poptáka po Silvestrovských pobytech v exotických destinacích jako Dubai, Maledivy. Samozřejme je zájem o stálice jako Egypt. Pobyty na horach mají spíše klesající tendenci," dodal.

Podle Berky se všeobecně projevuje menší poptávka po dovolených a to nejen o Silvestrovské pobyty, ale i o pobyty příští letní sezony. "Spíše očekávám opět boj o zákazníka. Dovolená je většinou to první, co si spousta lidí odřekne, když má hlouběji do kapsy," uzavřel Berka.

Za lyžovačkou

Pobyty na Šumavě už jsou v současnosti obvykle dost plné. Podle Vladimíra Kasíka ze Skiareálu Špičák už mají plné kompletně všechny postele. Dokonce prý mají klienty, kteří si pobyt na Silvestra zamlouvají na několik let předem.

naštěstí pro vás všechny je na Šumavě nemálo privátních ubytování, kde se ještě podaří sehnat volné postele. Nabídku silvestrovských pobytů, která se pravidelně aktualizuje najdete zde. Problém nastává ale s tím, že většina těchto pobytů bývá na týden. Pak obvykle zaplatíte od 450 korun na osobu za noc. Také lze najmout celou chatu pro větší počet lidí najednou.

Za teplem

Oblíbenou destinací je Egypt, tam vyrazíte na týdenní pobyt s polopenzí za minimálně 15 000 korun za osobu. To týdenní Dominikánská republika all inclusive je dražší, vyjde kolem 50 000 na osobu.

Pokud nechcete sedět doma ale nemáte na to vyjet za teplem nebo na hory, máme pro vás také tipy. Na náměstí Republiky v Plzni bude večerní show s půlnočním ohňostrojem, v restauraci Na Spilce v pivovaru bude také akce speciální Silvestr. V Soběsukách na jižním Plzeňsku můžete v Angus steakhouse zažít také nezapomenutelný večer.

Pokud budete slavit doma a chcete dělat ohňostroj, buďte opatrní a kupujte jen prověřenou pyrotechniku!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství