Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Techmania láká na kriminální zápletku! Zahrajte si na detektivy

20.01.2015 12:01

Vyzkoušet si postupy kriminalistů jako ze známých amerických seriálů mají teď šanci návštěvníci Techmania Science Centra. Nově byla otevřená další expozice. "Příbeh za lebkou" je skutečným detektivním oříškem!

DSC_6927

Techmania Science Center nabízí další napínavou atrakci. CVýstavu, kterou připravila Západočeská univerzita a na které se "vyřádí" hlavně milovníci kriminálních zápeletek a záhad.  Výstava "Věda a technika odhaluje minulost aneb Příběh za lebkou“ je dobrodružnou výpravou za vyřešením zločinu.

Výstava vznikla v rámci projektu Popularizace vědy a badatelsky orientované výuky a na její přípravě spolupracovalo sedm součástí ZČU. Klíčová otázka zní: Kdo byl pohřben na pozemku u domu? Stal se tu zločin?

Výstava Západočeské univerzity v Plzni představí, jak je náročné přijít záhadě a zločinu takříkajíc "na kloub". Znamená to totiž leckdy práci odborníků z několika různých oborů. Technika totiž hraje důležitou roli i v humanitních oborech. O přípravu výstavy se podělili specialisté z fakulty filozofické, právnické, elektrotechnické, aplikovaných věd, designu a umění Ladislava Sutnara, zdravotnických studií a vysokoškolský ústav Nové technologie – výzkumné centrum.

Návštěvníci Techmanie se mohou těšit například na archeologické naleziště, elektronické snímání kostí, kriminalistické metody a další zajímavosti.

"Cílem uspořádání výstavy je ukázat širší veřejnosti provázanost vědních oborů a představit tak Západočeskou univerzitu v Plzni jako jednu z nejvíce heterogenních univerzit v České republice. Přírodní a technické vzdělávání je důležité i pro humanitní obory a výstava si klade za cíl ukázat jejich možné propojení a využitelnost při řešení reálných situací," uvedla manažerka projektu Irena Görnerová.

Expozice navazuje na předchozí výstavy Západočeské univerzity v Plzni, na nichž v uplynulých dvou letech v prostorách Techmanie představila čtyři nová výzkumná centra. Výstava „Věda a technika odhaluje minulost aneb Příběh za lebkou“ potrvá v Techmanii do konce dubna.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT