QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň zažije další policejní manévry! Do Plzně míří fanoušci ostravského Baníku

18.10.2019 7:02

Ulice a zejména centrum Plzně budou opět dějištěm policejních manévrů. Policie připravila speciální bezpečnostní opatření kvůli utkání Viktorky s Baníkem!

DSC03441

Plzeň opět ovládnou policejní manévry. Krajské policejní ředitelství spustí speciální opatření kvůli fotbalovému utkání Viktorky s ostravským Baníkem, které je na programu v neděli 20. října. Do opatření se zapojí i městská policie.

"Cílem bezpečnostního opatření bude zajistit bezproblémový průběh této akce. Do opatření jsou zapojeni kolegové ze služby pořádkové policie, ze služby dopravní policie i ze služby kriminální policie a vyšetřování. Nebudou chybět ani kolegové z antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie. Pozornost z naší strany bude věnována vlakovému i autobusovému nádraží a příjezdovým trasám do Plzně. Při realizaci bezpečnostního opatření plzeňští policisté úzce spolupracují i s pořadatelskou agenturou. Před utkáním, v jeho průběhu i po jeho skončení budou policisté monitorovat situaci za využití mobilního monitorovacího centra," říká mluvčí policie Ivana Jelínková.

V úzké spolupráci s policií budou na nedělní utkání dohlížet také desítky strážníků městské policie. "Na fotbal se chystá šest desítek strážníků, a to včetně psovodů a pořádkové jednotky. Hlídky městské policie se kromě veřejného pořádku a zajištění bezpečnosti příznivců fotbalu před zápasem, v jeho průběhu i po jeho ukončení, zaměří v okolí stadionu i na bezpečnost chodců a plynulost dopravy. Spolupracovat budou se státními policisty a uvnitř stadionu s členy pořadatelské služby," dodává mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Problémy mohou nastat i v dopravě! Pozor na parkování!

Obezřetní by měli být i řidiči, kteří se v průběhu nedělního odpoledne vydají do centra Plzně. Utkání začíná už v 15:30. Nastat mohou problémy zejména s parkováním. "Doporučujeme zaparkovat vozidla v okrajových částech města Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou nebo pěšky. Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů," dodává mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24