QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka porazila Jablonec! Výhra se nerodila lehce, řekl po utkání trenér Koubek

17.03.2024 19:25

V neděli 17. března se v Jablonci odehrálo 25. kolo FORTUNA:LIGY. Viktorka veze ze severu Čech vítězství! Jak výhru okomentoval trenér Viktorie Miroslav Koubek?

2024.03.14-21.22.47-549w

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň vyrazili na sever Čech. Utkání v Jablonci svými góly rozhodli Lukáš Hejda s Tomášem Chorým.

Poprvé se radovali fanoušci Viktorie ve 20. minutě. Cheick Souaré centroval do pokutového území, kde našel Lukáše Hejdu, který se opřel do míče a poslal ho do brány. Až do konce prvního poločasu byl stav neměnný - 1:0 pro Viktorii.

Druhý poločas byl bohatý na žluté karty, hra se pořádně vyostřila. V 73. minutě se domácím podařilo vyrovnat, a to zásluhou Jana Chramosty. V 79. minutě dostal domácí Matěj Polidar červenou kartu. Rozhodující gól padl v 84. minutě, když se do branky Jablonce trefil Tomáš Chorý. Viktoria si udržela svůj náskok a z Jablonce si odvezla vítězství 2:1.

“Výhra se nerodila lehce. V Jablonci to nikdy není pro nikoho lehké," konstatoval trenér Viktorie Miroslav Koubek. 

"Už po Ženevě jsme museli přemýšlet, jak k utkání přistoupit z hlediska personálního obsazení. Potřebovali jsme dostat do sestavy minimálně padesát procent čerstvé krve, a tak jsme učinili. Vyměnili jsme kraje, nasadili jsme Idjessiho Metsoka, Lukáš Kalvach si taky část zápasu odpočinul. Místo Vaška Jemelky naskočil Lukáš Hejda. Bylo těžké se do toho trefit a této nové sestavě nasadit dobrou strategii. Nakonec to fungovalo, takže můžu říct, že se nám to podařilo,” řekl Koubek.

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24