Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Práce na přestavbě křižovatky ve Lnářích byly zahájeny. Řidiči musí počítat s omezením

02.05.2024 9:10

Ve čtvrtek 2. 5. 2024 budou oficiálně zahájeny práce na přestavbě křižovatky silnice I/20 se silnicemi II/174 a II/177 ve Lnářích na Strakonicku.

4

V následujících měsících musí řidiči na trase mezi Pískem a Plzní počítat s omezením provozu na průtahu obcí Lnáře. Důvodem omezení budou práce na úpravě stykové křižovatky silnic I/20 x II/174 a II/177.

"Stávající podoba křížení zmíněných komunikací už zcela neodpovídá současnému provozu s ohledem například na dopravní intenzity na této trase. Pro zlepšení dopravní situace, zmenšení kolizních ploch, usměrnění dopravních proudů a také zvýšení nosnosti vozovky tak byla navržena přestavba stávající křižovatky na křižovatku okružní," vysvětlil Adam Koloušek, mluvčí ŘSD.

Samotná křižovatka s vnějším průměrem 34 metrů pak bude uzpůsobena pro průjezd vozidel o délce 22 metrů i pro potřeby nadměrných nákladů.

Součástí akce je kromě samotných křižovatkových větví také napojení místní komunikace, sjezd k ČSPH, zemní práce, odstranění stávajících komunikací, ohumusování silničního tělesa a odvodnění silničního tělesa.

"Komunikace I/20 zůstane po dobu stavby s omezeními i nadále průjezdná. Větší omezení čeká řidiče na silnicích II. tříd, které budou v závislosti na jednotlivé etapy stavby zcela uzavřeny," uvedl mluvčí.

Ředitelství silnic a dálnic za stavební úpravy zaplatí zhruba 30 mil. Kč bez DPH. Zprovoznění nové okružní křižovatky je pak plánované do konce listopadu.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství