QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské dvorky se blíží! Vstupenky na komentované prohlídky jdou do prodeje

16.04.2019 14:51

Plzeňské dvorky 2019 se blíží. Proběhnou zhruba za měsíc. Už teď jdou do prodeje vstupenky na speciální komentované prohlídky. O ty je každý rok velký zájem.

DSC_7694

Akce Plzeňské dvorky, při které mohou zájemci nahlédnout do unikátních zákoutí a atrií domů, se za poslední roky usídlila mezi oblíbenými akcemi v Plzni. Nadace 700 let města Plzně ji pořádá od roku 2016.

Letos se dvorky domů otevřou 18. května od 10 do 18 hodin. Konkrétně půjde o 19 míst. "Dvanáct z nich je přímo v historickém centru města, ale pozveme také na sedm adres mimo centrum," říká Alena Kozáková, ředitelka nadace.

Podrobný program organizátoři sice zveřejní až na začátku května, už teď je ale jasné, že dojde opět i na velmi žádané komentované prohlídky. Na ty si musí zájemci zajistit vstupenky předem. 

"Vstupenky lze zakoupit od 17. dubna v Muzeu strašidel na náměstí Republiky denně od 10 do 18. Dvorky nejsou bezbariérové a nejsou vhodné pro osoby se sníženou mobilitou. Doporučujeme návštěvu bez psů, do některých objektů jim nebude umožněn vstup," dodává Alena Kozáková.

Pro letošní rok jsou připraveny dva okruhy. "Okruh 1" zahrnuje celkem sedm dvorků v centru města, "Okruh 2" pak sedm dvorků mimo centrum. Cena je 100 korun. Kromě komentovaných prohlídek jsou jinak dvorky přístupné v den akce zdarma.

Další podrobnosti budou pořadatelé zveřejňovat postupně na www.plzenskedvorky.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24