Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na bezlepkové křupky z Polska, obsahují lepek!

29.04.2012 16:33

Další závadný výrobek z Polska hlásí Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Tentokrát jde o bezlepkové křupky, které ale obsahují lepek. Celikům může jít o život!

bezlepkové závadné křupky

Státní zemědělská a potravinářská inspekce hlásí další závadný výrobek z Polska, tentokrát jde o bezlepkové křupky. Ty totiž obsahují lepek!

Jde o Kukuřičné křupky, bezlepkový výrobek, 100g, doba minimální trvanlivosti: 09 2012, země původu: Polsko. "Produkt nevyhověl z hlediska přítomnosti lepku, který byl analýzou v odebraném vzorku zjištěn v množství 31,6mg na kilogram," sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Výrobek byl ohodnocen jako zdraví škodlivý, proto, že je označen jako bezlepkový a právě lepek v ně inspekce nalezla. "Dovozce, REJ s.r.o. Planá nad Lužnicí, na příkaz inspekce výrobek stahuje od svých odběratelů. Seznam maloobchodních prodejců dovozce vyhotovuje," upřesňuje tiskový mluvčí SZPI.
Lepek je významný alergen apokud nějaký pacient s celiakií zkonzumuje třeba tyhle závadné křupky, může si vážně poškodit zdraví! Podle odhadů je v České republice 40 000 – 50 000 pacientů s celiakí, celoživotní intolerancí lepku.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství