Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Jaro je za dveřmi! Konec března přinese oteplení

16.03.2015 7:03

Závěr března bude podle meteorologů nadprůměrně teplý. Vypadá to, že jaro už se skutečně ujme vlády. Na začátku dubna bychom ale měli ještě počítat s přechodným ochlazením. Čtěte novou měsíční předpověď!

První jarní den lákal ven. Na mnoha místech padly teplotní rekordy.

Po pošmourném počasí posledních dnů se opět můžeme v tomto týdnu těšit na oteplení a také na slunečnou oblohu. Další větší ochlazení by mělo přijít až na začátku dubna. I v závěru tohoto týdne se to ale na víkend pokazí. Přesto v průběhu týdne si užijeme i teploty okolo 16 stupňů. 

"Druhá polovina března přinese o něco teplejší počasí, než je pro toto roční období obvyklé. Naopak v první polovině dubna by se teploty měly pohybovat většinou pod dlouhodobým průměrem. Období od 16. března do 12. dubna by mělo být jako celek teplotně průměrné. V prvním předpovědním týdnu do 22. března očekáváme minimum srážek. Během následujících týdnů bude srážek přibývat a v posledním předpovědním týdnu by měly být srážky nadprůměrné. Období jako celek bude srážkově podprůměrné," informoval ČHMÚ ohledně výhledů do 12. dubna.

Začátek nového týdne přinese oteplení, před víkendem se to opět pokazí...

Meteorlogové zároveň vydali novou týdenní předpověď. Podle té se máme především v průběhu pracovních dnů skutečně na co těšit. "Kolem mohutné tlakové výše se středem nad severovýchodní Evropou k nám bude proudit teplejší vzduch od jihovýchodu. Tlaková výše a příliv teplého vzduchu budou v průběhu týdne slábnout a přes severní a střední Evropu bude postupovat k východu brázda nízkého tlaku vzduchu, po jejíž zadní straně k nám v závěru týdne pronikne studený vzduch od severu," doplňují meteorologové vyhlídky pro nejbližší dny.

V pondělí nás čeká polojasno až oblačno, během dne bude oblačnosti dál ubývat a večer by se mělo úplně vyjasnit. Teploty se vyšplhají mezi 10 a 14 stupňů. Počítat bychom ale měli se silnějším nárazovým větrem.

Úterý bude nejspíš nejteplejším dne týdne. Teploty budou šplhat až 16 stupňů, k tomu se přidá jasná nebo polojasná obloha. Jen ráno a dopoledne by místy mohlo být zataženo nízkou oblačností. V noci naměřímr 7 až 3 stupně. Během dne by se opět mohl přidat i nárazový vítr.

Také ve středu bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne se ojediněle objeví i mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +4 stupně až 0 °C. Nejvyšší denní vystoupí mezi 10 až 14 stupňů.

Podobné to bude i ve čtvrtek. Bude jasno nebo polojasno, během rána i oblačno. Postupně především k večeru už ale bude oblačnost znovu přibývat. V noci klesnou teploty mezi +1 až -3 stupně, přes den vystoupí mezi 9 a 13 stupňů.

V pátek už nás čeká většinou oblačno, ojediněle se slabým déštěm, ve vyšších polohách by srážky měly být i sněhové. V noci naměříme +3 až -1 stupeň. Přes den 7 až 11 stupňů.

O víkendu se bude dál ochlazovat. Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ zní jasně: "Oblačno až zataženo a místy občasný déšť, postupně proměnlivá oblačnost a místy přeháňky. Zpočátku od vyšších poloh, postupně od středních poloh srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, postupně 2 až 6 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství