Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak vyzrát na trému

04.03.2010 12:41

Máte za úkol vystoupit před větší množství lidí a víte, že Vás opět přepadne tréma? Možná by Vám pomohlo změnit k danému úkolu přístup a podívat se na něj z jiného úhlu. Nebo zkuste pár jiných triků...

V první řadě musíte přestat přemýšlet o tom, co vás čeká. Nesmíte se na veřejné vystoupení chystat jako na nejdůležitější událost na světě. Všichni Vás přece chtějí vyslechnout a ocenit Vaši práci. Překonejte pocit, že se na Vás všichni dívají a čekají na chybu kterou uděláte.

Vzpomeňte si při přípravách na svoje vystoupení a na to, kolik jste danému problému věnovali času a jak pečlivá byla Vaše příprava. Pokud se Vám opět nahromadí v hlavě pochybnosti o Vašich schopnostech, zkuste se uvolnit a myslet na něco příjmného. Představte si místo, které máte rádi a kde se cítíte dobře.

Před prezentací zkuste jít brzo spát a rozdodně večer nemyslete na to, že na místě bude moc lidí a že určitě zapomenete řeč.
Při samotném přednášení si stanovte opěrné body. Informace o tom, jak jste nervózní moc nerozšiřujte. Čím více budete říkat, že máte trému, tím jednodušeji jí propadnete.
Chovejte se seběvědomě a po předstoupení před posluchače se v klidu rozhlédněte, zhluboka se nadechněte a začněte mluvit rázně a hlasitě.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství