QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj vyčíslil na letošní dotace o 134 milionu korun více než loni

25.01.2022 10:56

Rada Plzeňského kraje na svém jednání schválila další dotační tituly pro letošní rok. Na peníze určené pro rozvoj kraje dosáhnou obce, dobrovolnické spolky, školy i samotní občané.

IMG_1126

Celkově bylo na dotační tituly pro letošní rok vyčleněno 667,3 milionu korun. Oproti loňskému roku z něj mohou zájemci získat o 134,1 milionu korun více, kdy tato částka v rozpočtu činila 533,2 milionu korun,říká hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Dotační tituly jsou připraveny tak, aby o ně zájemci žádali hned od začátku roku a mohli provozovat své aktivity, stejně jako realizovat své projekty, po celý rok.

První dotační tituly byly vyhlášeny a spuštěny pro podávání žádostí od 3. a 10. ledna. Jedná se o vybrané programy z oblasti Informatiky, Sociálních věcí, Školství, mládeže a tělovýchovy.

Od 21. ledna byly otevřeny dotační programy z oblasti Kultury, památkové péče a cestovního ruchu a na konci ledna bude spuštěn program z oblasti Regionálního rozvoje. V následujícím měsíci budou postupně otevřeny i aktuálně Radou Plzeňského kraje schválené programy na podporu bezpečnosti a dobrovolných hasičů, dále z oblasti životního prostředí, zemědělství a ochrany přírody, spolkové činnosti a sportovců, kteří reprezentují Plzeňský kraj v roce 2022.

Konkrétní termíny spuštění podávání žádostí doporučujeme sledovat na webových stránkách Plzeňského kraje ZDE, kde je také kompletní přehled dotačních titulů. Na podání žádostí mají zájemci zhruba tři týdny až jeden měsíc od data jejich vypsání. 

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24