Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spustila v kraji razii kvůli cizincům! Skoro třicítku lidí čeká vyhoštění

31.03.2017 14:17

Policie rozjela v tomto týdnu několikdenní razii zaměřenou na cizince, nelegální zaměstnávání a pobyt. U skoro třiceti osob zahájila řízení o vyhoštění. Kontrolou prošly ubytovny i průmyslové areály.

DSC05824

Speciální razii pod krycím názvem "Cizinec" spustila policie na několika místech Plzeňského kraji na příkaz policejního prezidia. Opatření se dotklo také Plzně a probíhalo celkem tři dny. 

"Pobytová kontrola byla provedena ve vytipovaných objektech v součinnosti odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, Městského ředitelství policie Plzeň, územního odboru Tachov a odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Akce proběhla ve spolupráci s Městskou policií Plzeň a Plzeňskými městskými dopravními podniky. Do akce bylo nasazeno 49 policistů, kteří zkontrolovali celkem 150 cizinců," říká mluvčí policie Jan Koželuh.

Policejní kontroly se zaměřily jak na ubytovací zařízení, tak na průmyslové areály. Šťára proběhla v celkem čtrnácti průmyslových zónách v regionu. A výsledky jsou dost děsivé. "Policisté při akci zjistili 3 cizince při nelegální migraci, přičemž se 7 cizinců prokázalo neregulérním dokladem. Policisté s 26 cizinci zahájili řízení o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie, z u toho 22 osob z důvodu neoprávněného zaměstnání. Dále bylo zjištěno 7 trestných činů padělání a pozměnění veřejné listiny," dodává policejní mluvčí s tím, že padaly i pokuty a celkem devět lidí bylo převezeno do zařízení pro zajištění cizinců.

Razie budou podle policie pokračovat, navíc ani samotné společnosti z toho nevyjdou nejspíš úplně snadno. "V současné době Policie České republiky ve spolupráci s dalšími subjekty státní správy řeší i konkrétní společnosti, které zaměstnávají tyto osoby. Policisté budou v těchto akcích, které vedou k zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti, nadále pokračovat," uzavírá Jan Koželuh.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT