QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počet pozitivně testovaných v Plzeňském kraji prudce stoupá. Zasedal krizový štáb

18.12.2020 17:00

Krizový štáb Plzeňského kraje dnes projednal epidemickou situaci v kraji a další aktuální témata, která souvisejí s nařízeními vlády. Nárůst nakažených v kraji prudce stoupá.

Krajsky urad 1

V Plzeňském kraji je v současné době 3 589 aktivních případů nákazy nemocí Covid-19. Podíl pozitivních testů z celkově provedených činí 25 %. Nově jsou k dispozici i výsledky z testování veřejnosti pomocí antigenních testů, kde je záchyt mezi 3 a 5 % pozitivních případů.

V nemocnicích v kraji je hospitalizováno 258 pacientů, z toho 216 je ve standardní péči, 42 pacientů je v intenzivní péči. "Jen za týden je nárůst počtu hospitalizovaných z 208 na 258 pacientů. Dle informací doc. Jana Beneše z FN Plzeň se nemocnice připravují na vytváření kapacit pro pacienty s Covid-19. Od dnešního dne se opět omezuje elektivní operativa. O výpomoc byla požádána Armáda ČR," uvedla mluvčí Krajského úřadu Plzeňského kraje Alena Marešová.

Nově vzniká odběrné místo Odběrná místa v kraji v prostorách bývalé železniční polikliniky. V kraji je provedeno cca 1 100 testů denně. Testování veřejnosti je spuštěno od středy a zatím jsou kapacity stále přeplněné.

V kraji bylo otestováno mobilními týmy 15 středních škol a 31 základních škol. Za období 2. 11. až 16. 12. se nechalo dobrovolně otestovat 596 pedagogických a nepedagogických pracovníků, přičemž záchyt pozitivit činí 4,5 %.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24