Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Těžký pracovní úraz! Traktor amputoval muži nohu

03.01.2014 12:27     03.01.2014 13:20

Obrovské neštěstí se v pátek dopoledne odehrálo na Klatovsku. V obci Úloh u Běšin utrpěl muž při práci s traktorem devastující poranění nohy, skončil v kritickém stavu. Vážný pracovní úraz se stal také v Nýrsku.

IMG_0307

Velké neštěstí se v pátek dopoledne odehrálo v malé obci na Klatovsku. V Úlohu u Běšin se muži stal osudným špatné manévr a pohyb u traktoru. Rotor mu doslova utrhl nohu. Policie případ řeší jako pracovní úraz. Vážné zranění při práci se řešilo dopoledne také v Nýrsku.

Devastujícím poraněním nohy skončila práce s traktorem pro muže v Úlohu na Klatovsku. Podle všeho přelézal zadní část traktoru, během manévru mu ovšem rotor zachytil nohu a v podstatě amputoval.

"Na místě jsme zasahovali. Muž utrpěl drtivé poranění dolní končetiny a v kritickém stavu ho přepravil vrtulník do nemocnice v Plzni," potvrdil QAPu mluvčí záchranky Václav Ondra. 

K vážnému pracovnímu úrazu vyjeli také hasiči. "Hasiči z Klatov vyjeli na žádost Zdravotnické záchranné služby do obce Úloh u Běšin na pomoc při záchraně muže, který se při manipulaci se dřevem na hydraulické štípačce zachytil kalhotami za hřídel traktoru, což zapříčinilo, že se nohou doslova omotal mezi náhon a oj. Utrpěl velmi vážné poranění. Muže vyprostil jeho kolega ještě před příjezdem záchranných složek," doplnila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Případ vyšetřuje policie jako pracovní úraz.

Vrtulník zasahoval také v Nýrsku! Muž se zřítil z několika metrů ze žebříku. K dalšímu vážnému zranění při práci došlo v pátek také v Nýrsku na Klatovsku. "Krátce po deváté hodině dopoledne v areálu firmy v Nýrsku prováděli pracovníci externí společnosti práce a 46letý muž z Klatov spadl ze žebříku na zem. Při pádu muž utrpěl těžké zranění," dodala k prvnímu případu mluvčí policie Dana Ladmanová. Také tento muž byl přepraven s těžkým zraněním vrtulníkem do Plzně.

FOTO: ilustrační


SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT