Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

V Plzni se otevřel Klub malých pivovarů

01.04.2010 10:11

Na neobvyklá piva třeba nejen z ČR, ale také z Belgie, Nizozemí, Německa, Slovenska, Rakouska, Maďarska nebo Polska, si můžete zajít v Plzni do Klubu malých pivovarů. Od začátku dubna jej najdete na nové adrese, v Nádražní ulici v bývalé restauraci Hamburk.

Klub malých pivovarů v Plzni, který je teprve druhým v republice (první je v Praze), obměňuje svou nabídku točených piv téměř denně. Vybírat většinou můžete ze dvou až čtyř druhů a dalších piv lahvových.

Klub si zakládá na tom, že nenabízí piva velkých pivovarů, ale zaměřuje se spíše na raritky, které byste v jiných restauracích ve městě hledali těžko. Poslední březnový den, kdy zahajoval provoz v nových prostorách, tak nabízel například piva Kocour Varnsdor Am Lager,  Kaltenecker Marzen, Chodovar 13° a nefiltrovaný Qásek 12°. Tento týden se pak můžete těšit ještě na Poutníka z Pelhřimova nebo trnavský Sessler.

Zájemci si mohou koupit také sklenice některých pivovarů, dárková balení piv nebo pražený slad se směsí koření.

Kromě popíjení neobvyklých piv chce klub nabídnout i zajímavé akce: semináře, besedy se sládky, majiteli pivovarů či experty z pivovarnictví. Například ve čtvrtek 8. dubna sem v 18 hodin zavítá sládek Strahovského pivovaru Martin Matuška, který se podělí o své zkušenosti z výroby piva.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT