QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pohotovost bude i nadále na "Denisáku", kraj ji bude muset ale finančně podržet

22.12.2020 13:06

Nová koncepce ministerstva zdravotnictví hovoří o poskytování pohotovosti při urgentních příjmech nemocnic, což je v Plzni Fakultní nemocnice Plzeň. Kraj se rozhodl i přesto jinak.

pohotovost Denisák_mapy

Plzeňský kraj zachová fungování lékařské pohotovostní služby pro dospělé na další tři roky i na poliklinice na Denisově nábřeží v Plzni.

Ve městě Plzeň bude pohotovost poskytovat nejen nonstop urgentní příjem FN Plzeň, ale v určených časech nadále také EUC Klinika na Denisově nábřeží. „EUC Klinika v Plzni se přihlásila do druhého kola veřejné zakázky na poskytování lékařské pohotovostní služby ve městě Plzeň. Služba bude poskytována na místě, které lidé znají,“ vysvětluje hejtmanka Ilona Mauritzová a dodává: „Snažíme se zajistit dostupnost této služby v co nejvyšší míře, proto jsme se rozhodli vyhlásit zakázku na další tři roky i přes to, že budeme muset tuto službu výrazně finančně podporovat. Na poskytování lékařské pohotovostní služby na urgentních příjmech totiž, dle nové koncepce Ministerstva zdravotnictví ČR, přispívají zdravotní pojišťovny,“ uvedl kraj.

Pohotovost pro dospělé na Denisově nábřeží bude mít ordinační hodiny ve všední dny od 18:00 do 24:00 a o víkendech a svátcích v čase od 6:00 do 24:00 hodin. Pohotovost pro děti a dorost bude i nadále zajišťována Nemocnicí u sv. Jiří, i zde bylo poskytování služby zajištěno vyhlášením veřejné zakázky.

V následujících třech letech bude stomatologická pohotovostní služba v Plzni v oboru zubní lékařství poskytována ve stejném rozsahu jako doposud, tzn. na poliklinice na Denisovo nábřeží 4. Kromě toho je v okresech Domažlice a Klatovy poskytována zubní pohotovostní v ordinacích jednotlivých zubních lékařů, a to v sobotu, neděli a svátcích vždy od 8:00 do 12:00 hod.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24