QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na křižovatce u Nového divadla dál nejdou semafory! Chybí důležitá součástka, FOTKY

29.07.2014 7:10     29.07.2014 11:49

Opravy semaforů na křižovatce Jízdecká Tyršova, které se porouchaly o víkendu, se protáhnou. Zatím je doba opravy odhadovaná do konce týdne. Křižovatka je pod přísným dohledem kamer!

Semafory na Jízdecké_QAP_foto (8)
Semafory na Jízdecké_QAP_fotoSemafory na Jízdecké_QAP_foto (2)Semafory na Jízdecké_QAP_fotoSemafory na Jízdecké_QAP_foto (3)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (2)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (4)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (5)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (3)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (6)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (7)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (4)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (8)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (5)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (9)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (10)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (11)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (6)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (12)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (13)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (7)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (14)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (15)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (8)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (9)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (10)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (11)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (12)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (13)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (14)Semafory na Jízdecké_QAP_foto (15)

S nefunkčními semafory na frekventované křižovatce u Nového divadla v Plzni musí řidiči počítat i v příštích dnech. Po víkendové poruše se stále nepodařilo semafory uvést do provozu a vypadá to, že budou nefunkční až do konce týdne.

K poruše na semaforech na frekventované křižovatce Tyršova Jízdecká došlo o víkendu, kdy se porouchala takzvaná dohlídací deska. Vzhledem k tomu, že jde už o starší model, shání se poměrně špatně. Novější nejsou kompatibilní s celým systémem, a tak Správa veřejného statku intenzivně pracuje na dodávce hardwaru. Zatím to vypadá, že do pátku by už mohla být důležitá součástka v Plzni. Je ovšem také možné, že to bude i dřív.

Policie dopravu v místech řídit nebude! Křižovatka je pod dohledem kamer...

Frekventovanou křižovatku má policie pod dohledem, i když hlídky dopravu v místech neřídí. "Situaci v lokalitě monitorujeme pomocí kamerového systému. Na křižovatku jsou nasměrované kamery a v případě problémů, kolon nebo kolize jsme připraveni v místech dopravu regulovat," řekl QAPu mluvčí policie Jan Koželuh.

Zatím dopravu řidiči zvládají. Počítat by ale měli nárazově se zdržením nebo kratšími kolonami a měli by ve zvýšené míře dbát dopravního značení. "Do současné doby v místech k problémům nedošlo. V pátek by měla dorazit součástka, která se v Plzni nenachází," doplnil mluvčí policie. Oficiálně je zatím termín výpadku signalizace stanovený do pátku 1. srpna do 18 hodin.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT