QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotbalisty Plzně čeká poslední ligový zápas podzimu proti Jihlavě

24.11.2012 14:05

V dohrávce 16. kola Gambrinus ligy se utká Plzeň doma s Jihlavou. Veleúspěšný podzim může Viktoria korunovat přezimováním na čele ligové tabulky, hraje se v pondělí od 18 hodin. 

IMG_0297

Fotbalisty Viktorie Plzeň čeká po čtvrteční euforii, kdy postoupili do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy, závěrečné podzimní vystoupení v Gambrinus lize. Hráči se už plně koncentrují na pondělní dohrávku 16. kola nejvyšší domácí soutěže s Jihlavou. Bude se hrát v Plzni a viktoriány opět požene za gólem 10 tisíc fanoušků. Zápas startuje v Doosan Aréně v pondělí 26. listopadu v 18 hodin.

,,Nyní se už soustředíme na poslední ligové utkání s Jihlavou, které pro nás také nebude jednoduché. Věříme, že přijde plný dům,“ říká plzeňský Radim Řezník. Viktoria ale ani tentokrát soupeře nepodceňuje, prvoligový nováček z Vysočiny už zaskočil nejednoho soupeře. „Myslím si, že Jihlava celkově překvapila. Nehraje vůbec špatný fotbal a má velmi dobré hráče. Vzpomínám si na naše první vzájemné utkání, ve kterém měla možná více šancí než my. To se nyní nesmí opakovat,“ varuje plzeňský bek.
Cíl Viktorie pro poslední ligový zápas v roce 2012 je však jasný. Zvítězit. „Určitě budeme chtít vyhrát a poděkovat našim fanouškům za jejich podporu během celého podzimu. Jsem jenom rád, že tu je každý zápas vyprodáno. Mně i ostatním kluků se hraje lépe před plným stadionem a když nás lidé ženou dopředu,chválí nejvěrnější fanoušky Viktorky Radim Řezník. 

Na tribuně bude tentokrát svým spoluhráčům fandit i Václav Procházka, který byl v předchozím ligovém utkání vyloučen, s Davidem Limberským. „Určitě bych byl raději na hřišti, ale v Liberci jsem dostal čtvrtou žlutou v sezóně. Je to nepříjemné, chtěl jsem se loučit s ligovým podzimem přímo na trávníku. Budu ale s ‚Prochym‘ na tribuně a společně budeme klukům držet palce, abychom byli po podzimu na prvním místě,“ přeje si český reprezentant.
I „Limba“ si je vědom síly nejbližšího soka viktoriánů. Ostatně o té se Západočeši přesvědčili na začátku sezóny, kdy na Vysočině uhráli remízový výsledek. „Posledních pět kol sice nemají takové výsledky, které by si představovali. I když nyní porazili České Budějovice. My máme ale jediný cíl a tím je zisk tří bodů. Už jenom z pohledu, že jsme v Jihlavě remizovali, jim máme co vracet,“ burcuje své spoluhráče.

Pro hráče Viktorie Plzeň ani pro plzeňské fanoušky nebude tento zápas tím posledním na podzim. 29. listopadu se ještě vypraví do Hradce Králové, kde viktoriány čeká pohár České pošty a podzimní sezónu zakončí opravdu ve velkém stylu. Pro plzeňské fandy to bude doslova třešnička na dortu. 6. prosince totiž přivítají na domácí půdě Atlético de Madrid. V rámci Evropského poháru se poperou o první místo skupiny B. Oba týmy už mají postup do jarní části této prestižní evropské soutěže zajištěný. 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT