QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní honička na Přešticku! Prchajícího řidiče nezastavil ani výstřel

28.02.2019 9:54

Policejní honička se odehrála ve středu na Přešticku. Hlídka policistů stíhala řidiče, který před nimi prchal. Během pronásledování došlo i na výstřel.

foto-qap-cz (37)

Dramatické pronásledování, při kterém policisté naháněli prchajícího řidiče v Audi A3, se strhla ve středu u obce Skočice. Řidič nakonec nezvládl řízení a havaroval. Před policisty se dal následně na útěk.

Vše přitom začalo banální kontrolou, kdy se policisté rozhodli zastavit vozidlo, které vyjíždělo z lesa u obce Skočice. Řidič původně zastavil, ve chvíli, kdy k jeho vozu vyrazil jeden z policistů, ale začal ujíždět. Hlídka vůz okamžitě pronásledovala.

"Řidič objel kapli v obci Skočice a pokračoval opět do lesního porostu ve směru na obec Roupov, kde přes účelovou komunikaci objel lesní porost a vydal se zpět na obec Skočice. Pronásledované vozidlo jezdilo z jedné obce do druhé. Řidič nezvládl řízení vozidla při odbočování k bytovým domům v obci Skočice a havaroval přes travnatý kopec. Vyběhl z vozidla a začal utíkat směrem k poli podél bytového domu," popisuje mluvčí policie Iveta Kořínková. 

Pronásledování tak pokračovalo. "Policista při pronásledování utíkajícího řidiče vyzval slovy "policie stůj", na což on nereagoval, proto policista použil donucovací prostředek varovný výstřel do vzduchu ve směru na pole mimo zástavbu. Ani to nezastavilo utíkajícího řidiče, který pokračoval v útěku," pokračuje policejní mluvčí. Hlídka policistů muže nakonec dostihla u domu v obci Skočice ve chvíli, kdy se snažil odemknout dveře.

Řidič skončil v poutech. Dechová zkouška u něj byla negativní, naopak vyšetření kvůli drogám odmítl. Honička naštěstí skončila bez zranění. Následně se navíc ukázalo, proč celá záležitost vznikla. "Lustrací bylo zjištěno, že se jedná o osobu, která má za sebou bohatou trestní minulost. Řidič řídil vozidlo i přesto, že má uložený zákaz řízení všech motorových vozidel, který mu byl uložen Okresním soudem v Berouně až do září 2019. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření za spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání. Případem se i nadále zabývají," uzavírá Iveta Kořínková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24