Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U CAN vyroste obří parkoviště, v okolí přibyde placené parkování

27.05.2016 7:01

Plzeň už začíná připravovat projekt obřího záchytného parkoviště u autobusáku v Kotkově ulici. Zatímco tam se bude parkovat zdarma, rozšíří se placené parkování v okolních ulicích.

FOTO_QAP_CZ (3)

O projektu obřího záchytného parkoviště u autobusového nádraží v Kotkově ulici se uvažuje už dlouho. Teď se stavba opět posunula blíž realitě. Na odstavných plochách, kde u CAN nyní stojí autobusy, by mělo být nově zhruba 240 míst pro parkování. Zároveň se ale zpoplatní parkování v oblasti od Klatovské třídy.

Prvním krokem k relaizaci projektu bylo vypořádání ohledně pozemků, kde momentálně stojí autobusy. Jedná se prostor mezi čerpací stanicí a autobusovým nádražím. Tyto plochy zatím centrální obvod pronajímal společnosti ČSAD autobusy Plzeň.

"Protože dotčené pozemky dosud pronajímal centrální městský obvod, odsouhlasila dnes rada města jejich vyjmutí z působnosti obvodu s tím, že o jejich pronájmu budou rozhodovat městští radní. Současně rada doporučila zastupitelům schválit, převod kompetencí k datu 1. ledna 2017," potvrdila mluvčí města Eva Barborková.

Stavba parkoviště by měla odstartovat v příštím roce, nově se bude platit za parkování v okolních ulicích...

"Vzhledem k požadavku vedení Městského obvodu Plzeň 3 na rozšíření parkovacích ploch západně od centra, bude v letošním roce vybrán zhotovitel a počátkem roku 2017 by měla být zahájena stavba záchytného parkoviště v Kotkově ulici na městských pozemcích, které dosud slouží jako odstavná plocha pro autobusy. Vznikne téměř 240 parkovacích stání, jež budou sloužit k parkování pro individuální automobilovou dopravu západně od Klatovské třídy. Aby město mohlo záchytné parkoviště zřídit, budou v roce 2017 tyto plochy, které mají nyní pronajaty ČSAD autobusy Plzeň pro odstavování autobusů, vyjmuty z nájemní smlouvy,“ vysvětlil Petr Náhlík, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.

Jako odstavné parkoviště pro autobusy by ČSAD autobusy Plzeň měla využívat odstavné plochy podél Domažlické. Tam by se podle odhadů vešlo zhruba 20 autobusů. Nově placená zóna v lokalitě od Klatovské k CAN by měla vzniknout už v průběhu roku 2017. Naopak parkoviště u CAN bude zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT