QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie řeší útok obuškem na Americké! Shání svědky i samotnou oběť

16.07.2019 7:59

Policie řeší útok, ke kterému mělo dojít o víkendu v Plzni na Americké. Útočník tam měl na zastávce MHD použít na svoji oběť teleskopický obušek. Hledají se svědci!

FOTO_Pavel Němeček (1)

K útoku teleskopickým obuškem mělo dojít o uplynulém víkendu v Plzni na Americké. Policie se incidentem zabývá a shání pomoc od veřejnosti. Záležitost zatím prověřuje kvůli podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví spáchaný ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví.

"Tohoto jednání se měl dopustit 34letý pachatel na zastávce MHD U Mrakodrapu na ulici Americké v Plzni dne 13. července krátce před třetí hodinou ráno. Podezřelý muž měl pomocí teleskopického obušku několika pokusy o úder svým jednáním ohrožovat dosud neznámou osobu poškozeného, která se měla úderům vyhýbat. Do této doby není policistům zřejmé, zda došlo ke zranění poškozené osoby, neboť tato měla během následného zákroku policejní hlídky proti agresorovi z místa odejít," popisuje událost mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policie se celou věcí nadále zabývá a shání svědky. Především pak oběť útočníka. "Policisté žádají zejména osobu, která měla být atakována ze strany agresora a dále i samotné svědky této události, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158 a pomohli s objasněním případu," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24