Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Výluky na železnici pokračují! Vlaky nepojedou v úseku Přeštice - Klatovy

06.03.2015 9:05

Etapová výluka na železniční trati Plzeň - Klatovy pokračuje. Teď je na řadě úsek Přeštice - Klatovy, kde budou postupně ve třech dnech nasazené autobusy místo vlaků. Výluka na trati potrvá až do 13. března.

QAP foto

Výluky na železničních tratích v Plzeňském kraji pokračují. Výluka na trati Plzeň - Železná Ruda, která probíhá po etapách, se tentokrát dotkne úseku Přeštice - Klatovy. Tam budou místo vlaků jezdit autobusy ve třech dnech. V poslední fázi se výluka přsune do úseku Plzeň hlavní nádraží - Plzeň - Valcha.

V úseku Přeštice - Klatovy pojedou autobusy místo vlaků ve dnech 6., 9. a 10. března. "Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou (NAD). Cestujícím je také k dispozici zákaznická informační linka 840 112 113, kde vám naši operátoři podají veškeré informace," informují České dráhy.

Výluka na trati číslo 183 bude pokračovat ještě čtvrtou fází. Ta bude probíhat od 11. do 13. března v úseku mezi hlavním nádražím v Plzni a Valchou.

Cestující vlaky musí dál počítat i s dalšími změnami. Až do poloviny dubna je šestnáct vybraných vlaků nahrazeno autobusy mezi Plzní a Třemošnou. Konkrétní vyloučené spoje najdete zde.

Dál také platí aktuální výluka v úseku Rokycany - Chrást u Plzně - Plzeň. Provoz vlaků je vedeny pouze po jedné ze dvou kolejí. Kapacita trati je tak omezená a vlaky mohou nabírat až půlhodinové zpoždění. Také tam ale dojde i na náhradní autobusovou dopravu. "V pátek 13. března budou v úseku Rokycany - Plzeň hl. n. budou náhradní autobusovou dopravou nahrazeny tyto vlaky: Os 7835, Os 7812, v opačném směru Os 7832, Os 7807. V sobotu 14. března a v neděli 15. března pouze vlaky  Os 7812 a Os 7807," informovaly České dráhy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT