QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spouští opatření kvůli Dni ve vzduchu! V terénu budou dopravní hlídky

26.04.2019 8:01

Policie spustí bezpečnostní opatření kvůli letecké show v Plasích, která je na programu o víkendu. V pohotovosti budou zejména dopravní hlídky, ale i další desítky policistů.

foto-qap-cz (24)

Speciální bezpečnostní opatření ovládne Plasy a okolí o nadcházejícím víkendu. Den ve vzduchu s Plzeňským krajem proběhne 27. a 28. dubna. Policie se připravuje zejména na koordinaci dopravy. Dohlížet bude ale i na další záležitosti. 

"Cílem bezpečnostního opatření bude zajistit bezproblémový průběh této akce. Policisté se především zaměří na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, a to zejména s ohledem na větší počet účastníků silničního provozu na úseku silnice I/27 od obce Plasy až do obce Kaznějov. Do bezpečnostní opatření bude nasazeno několik desítek policistů z řad obvodních oddělení, dopravního inspektorátu i z oddělení služební kynologie územního odboru Plzeň – venkov," říká mluvčí policie Iveta Kořínková.

Zejména řidiči by se měli mít na pozoru. Policejních hlídek v terénu bude poměrně dost. "Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme občany, kteří přijedou na akci, aby dbali pokynů policistů, nebránili provozu a se svými vozy parkovali na vyznačených parkovištích. Je třeba, aby návštěvníci této akce dorazili s dostatečným časovým předstihem vzhledem k předpokládanému nárůstu silničního provozu v době konání akce a také vzhledem k možným omezení v dopravě v souvislosti s jejím pořádáním," upozorňuje policejní mluvčí.

V souvislosti s komplikacemi s dopravě, které každoročně nastávají, doporučuje i policie, aby návštěvníci využili bezplatných služeb pořadatelů. Stejně jako v uplynulých letech bude do Plas jezdit zdarma kyvadlová autobusová doprava. Podrobnosti najdete v článku zde

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24