Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Na Babylonu se otevírá půjčovna šlapadel a lodiček - FOTKY

15.06.2024 9:56

Babylon na Domažlicku má od letošního roku v půjčovně nová šlapadla a opravené lodičky. Půjčovna se otevírá v sobotu 15. června.

Babylon fotoQAP (6)
Babylon fotoQAP (6)Babylon fotoQAP (7)Babylon fotoQAP (8)Babylon fotoQAP (1)Babylon fotoQAP (2)Babylon fotoQAP (3)Babylon fotoQAP (4)Babylon fotoQAP (5)Babylon fotoQAP (9)

Letos bylo na Babylonu u Domažlic pořízeno 6 nových šlapadel. Vyzkoušet je můžete už od tohoto víkendu. 

"Od soboty 15. června bude otevřena půjčovna lodí a šlapadel na koupališti Babylon. Půjčovnu můžete 15. 6. a v neděli 16. 6. navštívit od 11:00 - 19:00 hodin, v pracovní dny pak od 13:00 - 19:00 hodin," informuje město Domažlice.

Cena za půjčení lodě na hodinu je 100 Kč a za půjčení šlapadla 120 Kč. "Upozorňujeme na vratnou kauci 300 Kč. Z technických důvodů přijímáme pouze platbu v hotovosti. Plavidla budou půjčena po předložení občanského průkazu osobě starší 18 let," uvádí dále vedení města Domažlice, které má přírodní koupaliště Babylon ve své správě.

Město Domažlice nechalo na rybníku Babylon letos v květnu instalovat pro lodičky a šlapadla nové molo. To je vyrobeno z terasových prken.

Pořízeno bylo celkem 6 šlapadel ve třech různých barvách, a to žluté, červené a zelené barvě. Pořízení šlapadel vyšlo na 494 700 Kč bez DPH.

Nové molo slouží nejen pro šlapadla, ale i pro lodě. Ty na Babylonu už byly v minulosti. „Molo bude využito i pro laminátové lodě, které kdysi už po babylonském rybníku pluly, jsou tam stále uskladněné, budou opraveny a v letošní sezoně znovu využity," zmínil domažlický starosta stanislav Antoš před letní sezonou. Molo vyšlo na téměř 800 tisíc korun. 

Babylon na Domažlicku je vyhledávaným letním přírodním koupalištěm. Nadále se tady neplatí vstupné a koupání je na vlastní nebezpečí. Návštěvníkům slouží velká travnatá pláž, skluzavka nebo kabiny na převlékání.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte