QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté na hranicích zkontrolovali tisíce aut, stovkám neumožnili průjezd - FOTKY

27.03.2020 20:03

Někteří lidé míří do Německa zcela zbytečně. Nejčastěji policisté odepřeli výjezd z naší republiky těm, kteří si chtěli v Bavorsku nakoupit, vybrat z bankomatu nebo si vyřídit osobní záležitosti.

3
312456891011121314

Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se společně s ostatními složkami státu podílejí na opatřeních v souvislosti s nouzovým stavem.

Nad rámec běžného výkonu služby se policisté podílejí na ochraně hranic. "Jedná se o kontrolu vozidel a jejich osádek, a to na čtyřech přechodech - Železná Ruda, Folmava, Rozvadov a Všeruby. Další možné vstupy a výstupy z České republiky jsou uzavřené a některé z nich policisté hlídají. Od začátku nařízení policisté zkontrolovali přes 44 tisíc vozidel vyjíždějících z naší republiky a odepřeli výstup více než 600 z nich. Při výjezdu ze země to bylo přes 38 tisíc vozidel a 468 řidičům nebylo umožněno vycestovat,“ sděluje policejní mluvčí Martina Korandová.

 Největší pohyb vozidel zaznamenávají policisté na Rozvadově, kde se někdy v odpoledních hodinách a před víkendem tvoří kolony.

"Nejčastěji policisté odepřeli výjezd lidem, kteří si například chtěli nakoupit, vybrat z bankomatu nebo si vyřídit různé osobní záležitosti. V některých případech se jednalo i o občany, kteří neměli potvrzení od zaměstnavatele, tudíž se na ně nevztahovaly výjimky pro takzvané pendlery,“ dodává mluvčí.

Vzhledem k tomu, že policisté jsou neustále ve styku s lidmi, v současné době je jich v regionu karanténě nebo v domácí izolaci 49, ale čísla se mění každý den. Jeden policista měl pozitivní test na Covid-19.  

"Naší prioritou v této situaci je zejména ochrana života, zdraví a majetku občanů Plzeňského kraje. Nadále však plníme úkoly na úseku veřejného pořádku a dohlížíme na bezpečnost a plynulost dopravy. Co se týká trestné činnosti, je nutné si uvědomit, že spáchání trestných činů v době nouzového stavu je okolností podmiňující vyšší trestní sazbu,“ uzavírá Martina Korandová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24