QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté pokračují v pobytových kontrolách cizinců, tři neměli potřebná povolení

14.08.2021 12:00

Policisté měli podezření, že v jedné firmě v Klatovech pracují cizinci bez povolení k zaměstnání. Z celkem dvaceti kontrolovaných pracovníků byli tři zajištěni.

ilustrační foto_QAP foto (5)

Ve čtvrtek 12. srpna provedli policisté kontrolu cizinců pracujících ve firmě v Klatovech. "Policisté na základě vlastních poznatků vytipovali firmu, u které měli podezření, že zde pracují cizinci bez povolení k zaměstnání. Ve čtvrtek, v brzkých ranních hodinách, proto zrealizovali v dané firmě pobytovou kontrolu," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Policisté během akce zkontrolovali téměř dvacet cizinců, tři cizince policisté na místě zajistili. "Všichni tři cizinci se policistům prokázali platným cestovním dokladem. Provedenou lustrací v informačních systémech policisté zjistili, že cizinci vykonávali ve firmě pracovní činnost, pro kterou neměli potřebné povolení. Vzhledem k této skutečnosti, byli zajištění cizinci eskortování k provedení úkonů ve správním řízení o ukončení pobytu na odbor cizinecké policie v Plzni," dodala Jelínková s tím, že pobytové kontroly na ubytovnách i ve vytipovaných firmách napříč celým krajem budou i nadále pokračovat.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24