QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté vyrazili na kontrolu chat. Prověřili přes tisíc objektů – FOTKY

06.03.2020 19:25

Přes 40 policistů kontrolovalo rekreační objekty na Plzeňsku. Někdy i v hodně náročném terénu. Prověřili také desítky aut a osob. 

3
312456789101112131415

Nejen na konci, ale i na začátku sezony policisté kontrolují zabezpečení rekreačních objektů. Cílem je zjistit, zda nejsou objekty narušené a také, zda mají majitelé chaty zabezpečené.


Do akce se zapojilo  44 policistů z Plzeňského kraje, kteří prověřili přes tisíc rekreačních objektů. "Muži i ženy zákona, včetně psovodů, nezjistili žádné násilné vniknutí či poškození objektu. V jednom případě narazili na nezajištěnou chatu, kdy ihned kontaktovali majitele. Během akce také zkontrolovali několik desítek osob a vozidel. Ve většině případů se jednalo o majitele chat, kteří si přijeli po zimě objekt zkontrolovat nebo se přijeli nadýchat čerstvého vzduchu, jak někteří z nich uvedli,“ sděluje policejní mluvčí Michaela Raindlová.


Přístup k rekreačním objektům nebyl vždy jednoduchý. "Mnoho chat stojí vysoko na kopci nebo na druhém břehu řeky, kdy cesta k objektu byla pouze přes provizorní lávku. Policisté se ovšem nezalekli a zkontrolovali i tu nejodlehlejší chatu.  Na kliky vchodových dveří potom umístili visačku se základními preventivními pravidly a s informacemi, jak nedávat šanci zlodějům,“ dodává mluvčí s tím, že náhodné kontroly rekreačních objektů budou pokračovat.


FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24