QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňanům se v TechToweru představí umělá inteligence

15.03.2024 12:31

Technika a inovace už k Plzni neodmyslitelně patří, i proto se ve městě odehraje druhý ročník odborné konference Technica Futura.

Techtower_otevření Plzeň_0223_QAP (1)

Letos se konference Technica Futura zaměří na nejaktuálnější téma současnosti – umělou inteligenci (AI = artificial intelligence). Akce je určena všem, kteří se o umělou inteligenci zajímají.

Deset přednášek představí AI v těch nejběžnějších oblastech lidského žití – ve vzdělávání, marketingu, právu nebo v Plzni blízkém pivovarnictví.

„Pozvání přijali přední čeští odborníci na umělou inteligenci a těší mě, že i sama Plzeň má v této oblasti co představit. Na jedné z přednášek totiž rozezní umělá inteligence hlas pěvecké legendy Karla Gotta, což je projekt Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni,“ zmínill Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Kromě vzácného hosta z virtuálního světa na akci vystoupí odborníci jako Jan Romportl představující potenciál a rizika umělé inteligence, Filip Dřímalka, který vysvětlí, jak ve světě AI uspět, či Tomáš Drahoňovský, jenž poví o zapojení umělé inteligence v pivovarnictví.

Akce se uskuteční 10. dubna 2024 v technologickém parku TechTower na Světovaru. Před příchodem je nutné provést registraci na webu SIT Portu Správy informačních technologií města Plzně.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24