QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Potvrzeno! Policie obvinila muže z vraždy ženy ve Svinné na Tachovsku

13.02.2019 10:12     13.02.2019 10:24

Krajská kriminálka obvinila 31letého muže z vraždy ženy, ke které došlo na začátku únoru v obci Svinná na Tachovsku. Podle pitvy muž ženu zardousil.

vražda

Krajská kriminálka dokončila vyšetřování tragického případu, ke kterému došlo na začátku února v mobilheimu ve Svinné na Tachovsku.

"Vrchní komisař služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje dne 13. ledna předal 31letému muži usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy," potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.

Vše se odehrálo v pátek 1. února v mobilheimu v obci Svinná na Tachovsku, v něm byla nalezena dvě těla (o případu psal QAP.CZ zde). "Žena ve věku 26 let již nejevila známky života, muže se však podařilo záchranářům resuscitovat a byl převezen do nemocnice. Policisté v domě provedli ohledání místa činu, zajistili nalezené stopy a prověřovali veškeré okolnosti. Z výsledků soudní pitvy vyplynulo, že bezprostřední příčinou smrti mladé ženy bylo udušení ze zardoušení," doplnila policejní mluvčí.

Od té doby byl muž v péči lékařů. Teprve když to jeho zdravotní stav umožnil, proběhly výslechy a následně padlo také obvinění. "Prověřováním bylo zjištěno, že k samotnému skutku mělo dojít již poslední lednový den. Muž nejprve ženu zabil, poté připravil únik plynu z proban-butanové láhve a pořezal si zápěstí. Motivem měly být rodinné spory," uzavírá Martina Korandová. Ještě v průběhu středy bude soud rozhodovat o tom, zda obviněný poputuje do vazby.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT