Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportmanii navštívilo přes 50 tisíc lidí, rozdalo se 9 500 medailí

21.08.2023 10:37

8. ročník největšího plzeňského sportovního festivalu Sportmanie Plzeň 2023 v parku za Plazou skončila v neděli 20. srpna. Navštívilo ji přes 50 000 lidí a rozdáno bylo 9 500 medailí.

DSC06793

Sportmanie Plzeň nabídla návštěvníkům jedinečnou příležitost vyzkoušet si na vlastní kůži na 80 sportů, které představily kluby z Plzně a Plzeňského kraje. V areálu za Plazou bylo k dispozici na 40 stanovišť, na kterých se sporty vždy po třech dnech střídaly. V třídenním cyklu se měnily i medaile, které mohly děti do 15 let za návštěvu stanovišť získat, pokud do speciální aplikace nasbíraly dostatek bodů. V průběhu Sportmanie udělili organizátoři 3500 bronzových, 2500 stříbrných a 3500 zlatých medailí.

Akce se zúčastnila řada hostů. Mimo jiné čerstvé medailistky z mistrovství světa atletka Tereza Petržilková a lukostřelkyně Marie Horáčková nebo mistři světa v paralukostřelbě David Drahonínský a Tereza Brandtlová. Nechyběl zajímavý dopvodovný program.

„Děkuji partnerům největší sportovní akce v Plzni a zástupcům sportovních klubů, kteří se na její organizaci podíleli. Každé léto Sportmanie motivuje k pohybu desetitisíce dětí i dospělých. Nejen proto mám upřímnou radost, že se letos můžeme radovat z tak vysoké účasti. Sportmanie opět splnila svůj účel, věřím, že si i v příštích letech udrží svou velkou popularitu,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Akci přálo letos počasí. „Konání Sportmanie jsme oproti minulým letům o týden posunuli a podařilo se nám trefit pěkné počasí. Atmosféra po celých devět dní byla skvělá a mě osobně potěšil zájem o velké akce, například Barevného běhu se účastnilo bezmála 500 lidí. Jsem rád, že letošní Sportmanii si spolu s dětmi a jejich rodiči užívali také senioři, pro které jsme měli připravený speciální program,“ uvedl Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství