Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Špičáku se pojede European iXS Downhill Cup

25.07.2011 11:39

Závod evropského poháru ve sjezdu horských kol European iXS Downhill Cup se v sobotu 30. a v neděli 31. července uskuteční v KONA Bikeparku Špičák!

Evropský pohár ve sjezdu European iXS Downhill Cup se v sobotu 30. a v neděli 31. července uskuteční v KONA Bikeparku Špičák.

Závod evropského poháru ve sjezdu European iXS Downhill Cup se na Špičáku koná už podruhé. "Série závodů se zúčastní elita downhilu v čele s loňským vítězem Marcelem Beerem, jeho bratrem Nickem, a také Markuse Pekollem, Brookem MacDonaldem, nebo Filipem Polcem. Z ženské špičky se můžete těšit na Miriam Ruchti, Harriet Rücknagel nebo Floriane Pugin," informují pořadatelé s tím, že závod je také kvalifikačním závodem české reprezentace pro mistrovství světa. Součástí závodu je i kategorie Open, kam se mohou přihlásit hoby jezdci a porovnat své časy s evropskou a českou špičkou. Návštěvníků nabídneme jako doprovodný program zdarma bikovou školu Simpleride, kde se bude soutěžit o ceny. Více informací o

Závod se pojede na trati Struggle, která má celkovou délku 1800 m a převýšení 320m. "Celý závod začne již v pátek volným tréninkem. V sobotu bude následovat povinný trénink a 1. rozřazovací kolo. V neděli dopoledne se pojedou opět tréninkové jízdy a ve 12:30 bude odstartováno finále," prozradili organizátoři s tím, že iXS cup je jedinečný v tom, že na jedné trati spolu poměří síly evropská elita i neregistrovaní hobby jezdci. "Součástí závodu je totiž i kategorie Open, kam se mohou přihlásit hoby jezdci a porovnat své časy s evropskou a českou špičkou. Závodníci s registrací pojedou závod spadající do kategorie UCI C1. Kromě bodů se pojede se o prize money v celkové výši 4 tisíce eur."

Diváci budou moci sledovat jezdce přímo na trati. "A to i v jejích neobtížnějších úsecích. Nahlédnout budou moci také do zázemí profesionálních týmů. Veřejnost si bude moci vyzkoušet jízdu a základní dovednosti na sjezdových kolech pod dohledem odborníků v bikové škole Simpleride. Zde si budou moci diváci zasoutěžit i o ceny."

Vstup pro diváky je pocelý víkend zdarma! Zajištěno bude občerstvení a v provozu bude celý víkend lanovka i další tratě bike parku.

Program:

Sobota
8:00-12:00 výdej startovních čísel
8:00-11:00 povinný trénink všech kategorií
11:00-13:00 povinný trénink licencovaných kategorií
13:00-14:00 non-stop trénink licencovaných kategorií
14:30 start 1. rozřazovacího kolo závodu
20:00 Biker night party

Neděle
8:00-10:00 volný trénink všechny kategorie
10:00-11:00 volný trénink licencovaných kategorií
11:00-12:00 non-stop trénink licencovaných kategorií
12:30 start finále vyhlášení výsledků po skončení závodu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství