Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

28.05.2024 9:00

O titul Vesnice roku 2023 bude usilovat městys z Tachovska!

13.06.2023 10:41

Kdo bude za Plzeňský kraj bojovat o titul Vesnice roku 2023 je rozhodnuto. Z celkem 20 přihlášených obcí z kraje zvítězil městys Chodová Planá a postupuje tak do celostátního kola.

Chodová Planá bude bojovat o titul vesnice roku 2023_FB Vesnice roku

Soutěž Vesnice roku má již dlouholetou tradici. Do letošního sedmadvacátého ročníku soutěže se přihlásilo celkem 175 obcí z celé republiky, které budou bojovat o prestižní titul Vesnice roku 2023. „V průběhu měsíců května a června budou přihlášené obce navštíveny a hodnoceny krajskými hodnotitelskými komisemi, které vyberou krajské vítěze. Ti následně postoupí do celostátního kola, jehož hodnocení bude probíhat na přelomu srpna a září,“ uvádí organizátoři soutěže.

V dnešních dnech jsou postupně finalisté odtajňováni. Plzeňský kraj už zná svého reprezentanta, který bude bojovat o titul Vesnice roku 2023. „Plzeňský kraj už zná svého vítěze. Stala se jím obec Chodová Planá v okrese Tachov. Ostatní výsledky zatím komise tají a budou uveřejněny na krajské slavnosti ve vítězné obci 12. srpna,“ informovali organizátoři.

„Městys získal nejvyšší ocenění v podobě Zlaté stuhy, která se uděluje za nejlepší a vyváženou prezentaci v různých oblastech. Věřím, že jdeme správným směrem, který bude udržitelný a bude zvyšovat kvalitu života v naší obci. Těším se na setkání s vámi při slavnostním vyhlášení,“ uvedl Luboš Hlačík, starosta Chodové Plané.

V letošním roce se do boje o prestižní titul přihlásilo 175 obcí z celé České republiky. „Nejvíc obcí (20) se do letošního ročníku soutěže přihlásilo v Plzeňském kraji. Největší přihlášenou obcí jsou Dolní Břežany (Středočeský kraj) s 4 380 obyvateli. Tou nejmenší obcí je naopak Suchá Lhota (Pardubický kraj) s 84 obyvateli,“ uvádí organizátoři ankety.

Držme palce Chodové Plané, aby pro Plzeňský kraj vybojovala absolutní vítězství!

Foto FB Vesnice roku

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství