QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na silnicích! Po přívalových deštích jsou na některých místech naplaveniny

09.07.2021 10:30

Štěrk, kamení a bláto, to se teď vyskytuje na některých komunikacích po bouřce a přívalových deštích, které včera zasáhly Plzeňský kraj. Stav vodních toků monitorují i policisté.

privalovy dest horni lukavice (1)

"V souvislosti se vzniklými událostmi, které jsou spojené s přívalovým deštěm, se mohou na některých komunikacích místy objevit naplaveniny z přilehlého okolí, a to v podobě štěrku, kamení či bláta. Policisté apelují na řidiče, aby se na silnicích chovali ohleduplně, snížili svou rychlost jízdy a plně se věnovali řízení vozidla. Policisté monitorují i stav vodních toků," uvádí mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hasiči stále ještě likvidují následky bouřek, na některých silnicích se ale ještě mohou objevit padlé stromy či popadané větve. V souvislosti s bouřkou evidují hasiči více než stovku zásahů.

"V rámci běžného výkonu služby policisté monitorují i stav vodních toků v teritoriu krajského města, a to v součinnosti s dobrovolnými hasiči. V Plzni části Koterov je aktuálně neprůjezdná ul. Na Břehu, kterou využívají zejména cyklisté pro směr jízdy na Božkov a opačně. Stejně tomu je i u cyklostezky mezi Starým Plzencem a Koterovem, která je také neprůjezdná," říká Veronika Hokrová.

Policisté apelují na řidiče, aby se na silnicích chovali ohleduplně, snížili svou rychlost jízdy a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky, svým schopnostem, plně se věnovali řízení vozidla a eliminovali tak případné riziko kolize. Situace na komunikacích se může nadále měnit podle stavu hladiny vodních toků.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24