QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Práce na mostě na hlavním tahu I/27 u Červeného Poříčí finišují

26.10.2021 16:13

Opravovaný most na hlavním tahu I/27 z Plzně na Klatovy u Červeného Poříčí by se mohl zprovoznit už ve středu 27. října. Na středu je plánovaná technická prohlídka mostu.

pano_20211025_115055_optimized
pano_20211025_115055_optimizedpano_20211025_115306_optimized

Důvodem pro opravu mostu přes Lhovický potok ležícího na hlavním tahu I/27 byl jeho již nevyhovující stavebně technický stav. Původní most byl zcela zdemolován a na jeho místě byl vybudován nový.

"Na opravovaném mostě č. 27 – 085 na silnici I/27 v blízkosti obce Červené Poříčí je na středu 27. října plánovaná technická prohlídka ze strany odboru dopravy krajského úřadu a Policie ČR. Pokud prohlídka rekonstruovaného mostu proběhne podle předpokladů, dojde již během středy k uvedení stavby do provozu v režimu předčasného užívání," uvádí Adam Koloušek z tiskového oddělení Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Na novém mostě budou probíhat už pouze dokončovací práce. Půjde o odstraňování provizorní komunikace, na kterou byl po dobu provádění stavebních úprav sveden veškerý provoz.

"Dále budou dokončeny dlažby a terénní úpravy. Celá stavba by poté měla být dokončena nejpozději 20. listopadu. Po nové komunikaci se bude jezdit už bez výrazných omezení v provozu, pouze se sníženou maximální rychlostí, a to až do doby úplného dokončení stavby," uvedl dále Adam Koloušek.

Kompletní rekonstrukce mostu proběhla kvůli řadě poruch, šlo například o poškozenou poškozenou izolaci, degradaci betonu konstrukce. V průběhu rekonstrukce byl most zcela zdemolován a vyrostla tu provizorní silnice, po které řidiči opravovaný úsek objížděli. 

Na místě zbouraného mostu byl vybudován nový. "Nosná konstrukce nového mostu je tvořena monolitickým dvoupolovým uzavřeným železobetonovým rámem. Samotný most pak byl oproti tomu starému také rozšířen. Součástí stavby byla dále i úprava odbočovacího místa na místní účelovou komunikaci," dodal Adam Koloušek.

Stavební práce si vyžádaly celkem 15, 825 mil. Kč bez DPH.

foto: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24