Policie obvinila dvacetiletého muže z pokusu o vraždu

27.03.2024 19:20

Mladý muž se zapojil do konfliktu dvou mužů a jednoho z nich zranil. Nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu.

foto-qap-cz (43)

"Od 14. července 2023 se zabýváme násilným trestným činem, který se stal v Plzni v Borské ulici. Zde mělo dojít ke konfliktu mezi dvěma osobami, do kterého se zapojil 20letý muž. Jednoho z účastníků potyčky napadl a způsobil mu zranění," uvedla mluvčí policie Iva Vršecká.

Původně policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. Nakonec je ale muž obviněn z pokusu o vraždu, a to proto, že se objevily nové skutečnosti. "V rámci prověřování nastaly skutečnosti, které měly vliv na právní kvalifikaci. Mimo jiné i to, že by bez odkladné lékařské pomoci zraněný muž zemřel. Právní kvalifikace byla tedy změněna a vrchní policejní komisař včera muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu," vysvětlila Iva Vršecká.

Muž už je ve vazbě za jiný trestný čin. "V tomto případě jsme státnímu zástupci nepodávali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, jelikož se již ve vazbě nachází pro jinou trestnou činnost," doplnila policejní mluvčí.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24