Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Francouzská je otevřená. Opravy nekončí - FOTKY

01.12.2015 11:34

Opravy u zastávek MHD na Fracnouzské v Plzni na Slovanech jsou u konce. Od úterý se do frekventované ulice vrátila i doprava. Stavební práce ale pokračují.

FOTO_QAP_CZ (16)
FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (17)

Francouzská ulice v Plzni na Slovanech se po zhruba dvou měsících oprav opět otevřela pro veškerou dopravu. Od úterního rána najely na tradiční trasy i autobusy linek číslo 29 a 30. Stavební práce budou dál pokračovat u vjezdu do vnitrobloku Neumannovy ulice.

Rekonstrukce komunikace u zastávek MHD na Francouzské odstartovaly na začátku října. Od úterního rána je ale ulice opět po zhruba dvou měsících otevřená. Od první ranní výpravy se do oblasti vrátila také MHD. Cestující autobusy si tak po poměrně dlouhé době oddychnou. Uzavírka totiž měla na dopravu poměrně podstatný vliv. "Na objízdné trasy byla značná zpoždění. Zejména to bylo způsobeno tím, jak se do Částkovy ulice svedla veškerá i automobilová doprava," řekl Jiří Ptáček, dopravně provozní ředitel PMDP.

Opravy ještě nekončí. Pokračovat budou zhruba tři týdny u polikliniky.

I když samotná Francouzská už je průjezdná, stavební technika z lokality hned tak nezmizí. "Pokračovat budou práce u vjezdu do vnitrobloku Neumannovy ulice. Potrvají zhruba tři týdny, během kterých se bude rozšiřovat vozovka na dva jízdní pruhy a bude se tam u přechodů budovat retardér," potvrdil Milan Archman ze Správy veřejného statku města.

Opravy na Francouzské u zastávek vyšly na zhruba šest milionů. V rámci rekonstrukce došlo na výměnu podloží a zasazení speciálních desek. Komunikace by tak měla mít delší životnost.

Řidičům na Slovanech se nicméně v poslední době hodně ulevilo. Ještě před otevřením Francouzské se zprůjezdnila po rekonstrukci také Slovanská alej, která na Francouzskou navazuje. Podrobnosti najdete zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT