Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová měsíční předpověď počasí od 14. července do 10. srpna

14.07.2014 7:11

Jaké bude počasí v nadcházejících čtyřech týdnech? Meteorologové vydali novou měsíční předpověď počasí od 14. července do 10. srpna.

ilustarčka QAP foto

Jaké budou další prázdninové dny co se týče počasí? Meteorologové vydali novou měsíční předpověď!

Období od 14. července do 10. srpna 2014 bude podle předpovědi teplotně průměrné. Nejtepleji by mělo být hlavně od 14. do 20. července. Co se týče srážek mělo by být celé toto období spíše průměrné.

První týden nejtepleji a o víkendu až 30 stupňů...

Průměrné nejvyšší teploty by se v týdnu od 14. do 20. července měly pohybovat mezi 25 až 28 stupni Celsia. V tomto týdnu by mělo spadnout i nejméně srážek.

V pondělí 14. července by mělo být v Plzeňském kraji polojasno, postupně ale musíme počítat s oblačnou oblohou, místy i přeháňkami nebo bouřkami. Na horách by měly být srážky četnější. Nejvyšší teploty by se měly pohybovat od 23 do 26 stupňů Celsia.

Podobný ráz počasí bude po celý týden. V úterý 15. července bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a bouřky. Nejvyšší denní teploty 24 až 27 stupňů Celsia.

Středa 16. července - polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky, nejvyšší denní 25 až 28 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek 17. července a v pátek 18. července bude skoro jasno, teploty od 25 do 29 stupňů Celsia. Přeháňky a bouřky se mohou objevit jen ojediněle.

Nadcházející víkend bychom si měli užít slunečnou oblohu a dokonce i teploty by měly být na koupání. Má být polojasno, místy přeháňky, bouřky a teploty od 26 do 31 stupňů Celsia.

Další týden od 21. července  do 27. července by měl být teplotně průměrný. Teploty by se měly pohybovat od 24 do 26 stupňů Celsia. Vyskytovat by se měly i přeháňky, a to hlavně na začátku týdne. Víkend 27. - 28. července by už měl být bez srážek s teplotami kolem 25 stupňů Celsia.

Od 28. července do 3. srpna by měly být teploty kolem 24 stupňů Celsia. Tento týden má být srážkově průměrný.

V týdnu od 4. do 10. srpna by se měly teploty pohybovat kolem 25 až 26 stupňů Celsia. Srážky by měly být také v půrměru.

Meteorologové upozorňují, že předpověď na měsíc je třeba chápat jako pravděpodobnostní vyjádření trendů teplot a srážek. Určitě se mohou vyskytnout výkyvy počasí a je třeba sledovat krátkodové předpovědi, které jsou daleko přesnější.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT