Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Na Slovanech vyroste nová mateřská školka

18.08.2010 15:40

Velký počet dětí a s tím související nedostatečná kapacita mateřinek nutí obvody Plzně řešit tuto situaci. Městský obvod Slovany se rozhodl vystavět novou budovu, která bude takzvaně multifunkční, nejen mateřská školka. QAP již před časem přinesl exklusivně rozhovor o nové školce s místostarostou Slovan.

Atelier-A-SKOLKA-3
MŠ sport3MŠ sport1MŠ sport2Atelier-A-SKOLKA-3Atelier-A-skolka-4Atelier-A-skolka-7Atelier-A-skolka-ZÁKRES

Nedostatek míst ve školkách v druhém plzeňském obvodu chce vedení radnice řešit koncepčněji než jen navyšováním kapacit stávajících školek. Uvažuje o výstavbě nové budovy. Stát by měla na okraji areálu slovanského bazénu, kde je dnes málo využívané asfaltové hřiště. Nová mateřská školka na Slovanech by měla být využitelná i pro jiné potřeby, než je provoz mateřinky.

"Když jsme v roce 2007 převzali správu mateřských školek, nebyly v dobrém technickém stavu. Většina ze 44 investovaných milionů tak musela jít především na zateplení či rekonstrukci instalací. Až na začátku letošního roku jsme mohli za 3,5 milionu rozšířit dvě školky o 19 míst. Ani to ale zdaleka kapacitně potřebám obvodu nestačí," řekl starosta obvodu Lumír Aschenbrenner.

V zápisech na blížící se školní rok měl obvodní úřad 514 žádostí o umístění dětí do prvních tříd. Vyhovět mohli ale pouze na 277. Celková kapacita mateřinek v druhém plzeňském obvodě je 1028. S novou školkou by kapacita převýšila 1100 míst.

Více konkrétních informací včetně fotografií najdete v exkluzivním rozhovoru o školce s místostarostou Oldřichem Rozšafným, který jsme Vám před časem přinesli.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství