Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 13:29

Nehoda nákladního a osobního vozidla v Klatovech

Na silnici 27 v obci Klatovy došlo k dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla. Vozidla jsou mimo komunikaci. Na místě HZS, RZS a PČR.

Plzeňskou tyčku na náměstí opět doprovázel vítr

11.09.2012 17:42

V úterý 11. září ovládli plzeňské náměstí skokani o tyči. Proběhl tady už 3. ročník mítinku Plzeňská tyčka. Ženám opět kralovala rodačka z Plzně a mistryně Evropy Jiřina Ptáčníková. QAP.CZ byl u toho.

P9116209

Už potřetí se konal na plzeňském náměstí Republiky skokanský mítink Plzeňská tyčka. I letos byl vítr, i letos ženy ovládla Jiřina Ptáčníková, rodačka z Plzně a mistryně Evropy. Ostudu si neudělaly ani Plzeňanka a tradiční účastnice exhibice Iva Brandová.

Skákat začaly i letos jako první ženy. Favoritkou jednoznačně byla opět Plzeňanka Jiřina Ptáčníková, která držela až do letoška rekord mítinku 431cm. Hned na úvod přiznala Jiřina, že obvykle si nehty z pověrčivosti před závodem lakuje. Tentokrát ale nemá barevné nehty. "Vždycky se snažím si před závodem doladit nehty v barvě dresu," směje se favoritka exhibice. "Tenokrát jsem to ale nestihla. Přiletěli jsme dlouho z Itálie a vůbec," doplnila shon posledních dnů. Má za sebou totiž závody v Itálii a Diamantovou ligu. Plzeňská tyčka je pro Ptáčníkovou posledním závodem sezony.

V závodě nechyběla ani tradiční Plzeňanka Iva Brandová. Ta letos přišla s novinkou, už je nově také Rauchová. I letos si přišla jen tak skočit, rovnou z kanceláře, jak doplnil moderátor. Skončila ale na 342cm. Další reprezentantkou západočeské metropole, nyní závodnice za Duklu Praha, Jana Brožová. Ta skončila při 362 cm, které ani na třetí pokud nedala. Proč tak slabě skákala právě v Plzni, když má osobní rekord 400cm? "Nějak se nemůžu vzpamatovat z návratu z ANglie. Odsud jsem přijela začátkem léta a od té doby se v tom hrabu," vysvětlila formu Jana Brožová. "Plzeň pořád miluju a je to tady pro mě spíš společenská akce. Fanděte dál," vzkazuje lidem Brožová.

Další už zkušenou závodnicí z loňska je Aneta Morysková, která oslaví 19. září dvacetiny. Už loni jste ji na Plzeňské tyčce mohli vidět. Stejně tak i mladou Nikol Jiroutovou, která loni ještě byla juniorkou. Letos už skáče za ženy.

Ze zahraničí k nám zavítaly dvě závodnice. Nejlepší slovenská tyčkařka Slávka Sluková, které se ale také moc nedařilo, přitom osobní rekord má 420cm! Z Polska dorazila tyčkařka Agniezska Wrona se stejným osobním rekordem 420cm jako slovenská závodnice. Ani Polka ale neprošla přes čtyřmetrovou hranici. Nad ni se dostala jen Romana Maláčová, která mohla skončit na 422cm. Jelikož jde o exhibici, dostala Maláčová ještě další šanci překonat výšku. Ta si tyč ale dala na 432cm.Tuto výšku už nepřekonala a tak trhnutí rekordu mítinku bylo na Jiřině Ptáčníkové. Ta totiž začínala právě až na 432cm. Vítězka si lehce pro rekord skočila a pokračovala na 440cm a pak na 462cm. O 31cm tak překonala vlastní rekord mítinku.

Součástí mítinku byl také stánek Řekni NE drogám, řekni ANO životu. Projket si vzal za své informovat veřejnost a hlavně mladé lidi o nebezpečí drog. Za projektem stojí občanské sdružení "Řekni ne drogám, řekni ano životu", které vzniklo v roce 2002, kdy skupinka lidí z Prahy byla nespokojena s drogovou situací, která v Čechách momentálně je. "Začalo se několika lektory a dnes jsme se tak rozrostli, že fungujeme jako sdružení celorepublikově. Do kampaně se zapojují i sportovci a známé tváře, což je dobře," vysvětluje tyčkař a lektor projektu Lukáš Bechyně. Podle něj je u nás droga velmi snadno přístupná a to je kámen úrazu. Statistiky hovoří za vše. "Průzkum za roky 2007 až 2012 ukazuje, že Česká republika je na tom s užíváním marihuany velmi špatně, jsme první v Evropě. Co se týče pervitinu, zvedl se nám počet uživatelů mladistvých z 12 procent na 21," upozorňuje na strašná čísla sportovec.

Sdružení funguje celoročně, lektoři jezdí po školách s přednáškami, pořádají se podpůrné akce jako Plzeňská tyčka, která sdružení podporuje- Tradiční poutí proti drogám byl i letos Cykloběh za Českou republiku bez drog, o něm čtěte zde.

Jak dopadli muži?

1. místo Michal Balnner 550cm  (osobní rekord 576cm

2. místo Lukáš Bechyně 540 cm (osobní rekord  550cm)

3. místo Lukáš Posekaný  530cm (osobní rekord 520cm)

4. místo Andrej Poljanec (SLO)  520 cm (osobní rekord 560cm)

5. místo František Staněk  520cm (na 4. pokus skočil 440cm, osobní rekord má  521cm)

Adam Ptáček  520cm (osobní rekord 581cm Český rekordman)

Matthias Freitberg (rakouský juniorský mistr) - 500cm

Michal Kleinnert 480cm

Původně měl přijet také Jan Kudlička, který by byl favoritem exhibice, ale před závodem se omluvil. O víkendu se totiž zranil.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství