Přichází mírné ochlazení i srážky, slunečné počasí se vrátí na víkend

18.02.2019 7:02

Po jarním počasí posledních dnů musíme v průběhu tohoto týdne počítat s přechodným mírným ochlazením a také deštěm. Víkend by už ale měl být opět jarní.

Nebe QAp foto

V pondělí bude jasno až polojasno. Někde se může vyskytnout i nízká oblačnost. Teploty se dostanou mezi 8 až 12 stupňů, sem tam bychom mohli naměřit až 15 stupňů.

Podobné to bude i během úterý. V průběhu dne ale bude přibývat oblačnost a také přeháňky, které by na horách mohly být sněhové. V noci naměříme 0 až -4 stupně. Přes den 8 až 12.

Středa přinese převážně oblačno, ojediněle bude pršet nebo se objeví přeháňky.Na horách by měly být srážky sněhové. Noční teploty klesnou mezi +3 až -1 stupeň, denní vystoupí mezi 5 až 9.

Ve čtvrtek bude obloha stále ještě oblačná nebo zatažená, na většině území se postupně vyskytne déšť nebo přeháňky. V noci spadnou teploty mezi +3 až -1 stupeň, přes den vystoupí mezi 4 až 8.

Také v pátek bude ještě zpočátku zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Postupně budou srážky i oblačnost ubývat. Noční teploty klesnou mezi 5 až 1 stupeň, denní se vyšplhají mezi 3 až 7. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Převážně polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty v sobotu -2 až -7 °C, v dalších dnech +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty v sobotu 2 až 7 °C, v dalších dnech 5 až 10 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT