QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Jarní pochod v Plzni zavede účastníky do vodní zahrady i na Sofronku

03.04.2024 10:35

První dubnovou sobotu se koná jarní pochod, který účastníky zavede na mnoho zajímavých míst.

Z Bolevce do Bolevce_123_QAP (21)

Jarní pochod z Rybárny na Sofronku se bude konat v sobotu 6. dubna. Start je naplánovaný od 10 do 14 hodin na Rybárně u hráze Boleveckého rybníka.

V místě startu bude pro všechny zájemce otevřena výuková vodní zahrada s mokřadní květenou.

„Trasa pak povede rekreační oblastí Boleveckých rybníků. Dlouhá bude zhruba čtyři kilometry a účastníky pochodu na ní čeká plnění různých úkolů zaměřených na znalosti přírody, a to na devíti stanovištích s obsluhou i na deseti doplňkových zastaveních, kde budou moci luštit tajenky,“ pozval na jarní pochod náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar, do jehož gesce spadá také Správa veřejného statku města Plzně.

Cestou lze navštívit městské sádky u rybníka Košináře nebo dolní areál Arboreta Sofronka, který bude tento den zpřístupněný od 11:00 do 17:30 hodin i ostatním zájemcům z řad veřejnosti. Trasa je vhodná pro kočárky i vozíčkáře.

„Konec akce s možností opékání s sebou donesených buřtů bude u tzv. pískové učebny v horní části Arboreta Sofronka. Po odevzdání vandrovního listu s razítky z jednotlivých stanovišť a vyplněnou tajenkou účastníci jarního pochodu obdrží Pamětní list,“ doplnil Aleš Tolar.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy