QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Projekt multifunkční budovy na Špičáku je o krok blíž k realizaci - VIZUALIZACE

18.11.2019 11:57

Projekt multifunkční budovy v areálu na šumavském Špičáku se opět posunul. Projekt musel projít úpravami. Stavební práce by mohly být zahájené na jaře příštího roku.

2-PREZENTACE2 JPG

Jaro 2020 by mělo po létech plánování a složitých jednání kvůli poloze v zóně CHKO Šumava také znamenat konečně start výstavby slibované multifunkční budovy, a především nové restaurace s terasou pro 250 hostů.

Projekt doznal oproti původním předpokladům změn, především co se týká množství bytů, které budova nabídne. Proporcí a kapacity restaurace se ale nijak nedotkly.

"Půjde vlastně o dva propojené objekty. Jeden dvoupatrový s restaurací včetně terasy, kde budou zároveň nové kanceláře naší společnosti a půjčovna lyží, servis a úschovna. Druhá budova bude čtyřpatrová se sedlovou střechou, kde bude 8 bytů a dole v přízemí parkovací místa pro majitele těchto bytů,“ popisuje ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. O stavební povolení bude areál žádat na začátku letošního prosince. Celkové náklady investice jsou na úrovni zhruba 60 milionů korun.

Areál na šumavském Špičáku v současné době finišuje s přípravami na novou zimní sezónu. Velkými proměnami prošla gastronabídka pro návštěvníky. Mimo jiné bude fungovat zbrusu nový ski bar v místech současného venkovního občerstvení. Ten by měl být v provozu už na konci listopadu, i kdyby se areál ještě oficiálně neotevřel. Podrobnosti k novinkám pro nadcházející sezónu najdete v článku zde.

Vizualizace: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT