Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vnitroblok Krašovská čeká na revitalizaci! Architektonická soutěž běží

30.08.2016 11:01

Další krok k revitalizaci obří lokality na sídlišti Košutka v Plzni udělal první městský obvod. Vyhlášená je architektonická soutěž, která poběží až do listopadu. Čtěte podrobnosti!

FOTO_QAP_CZ (17)

Architektonickou soutěž na přeměnu vnitrobloku Krašovská vyhlásil první plzeňský obvod hned po víkendu. Teď se čeká na návrhy, které by měly celou lokalitu proměnit tak, aby obyvatelům sídliště sloužila k relaxaci i sportu.

Zadání architektonické soutěže je výsledkem rozsáhlého dotazníkového šetření, nejrůznějších debat i setkání a samozřejmě jde ruku v ruce s koncepcí rozvoje města. "Vnitroblok by měl fungovat jako živá, z velké části volná ozeleněná plocha určená pro odpočinek a volnočasové aktivity, jež poskytne potřebné zázemí a vybavenost pro všechny generace uživatelů, a která není příliš náročná na pravidelnou údržbu,“ cituje ze zadání soutěže místostarostka městského obvodu Ivana Mádlová.

Právě první místostarostka obvodu s nápadem revitalizace vnitrobloku v loňském roce přišla a spojila se k realizaci plánů se spolkem Pěstuj prostor. V rámci velkého dotazníkového průzkumu bylo vybráno víc jak sedm stovek dotazníků, proběhly i dvě diskuse a poměrně dobrou tradici si začíná budovat akce Krašovská zahradní slavnost, která má v letošním roce za sebou už druhý ročník.

Soutěž poběží až do 21. listopadu letošního roku. "Do soutěže se mohou zapojit soutěžní týmy, jejichž členem je autorizovaný architekt v oboru architektura nebo krajinářská architektura nebo se všeobecnou působností, soutěž probíhá v českém jazyce," informuje spolek Pěstuj prostor. Návrhy se doručují do podatelny Úřadu městského obvodu Plzeň 1, alej Svobody 60. 

S realizací projektu se počítá v roce 2018.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství