Podomácku vyráběná dýmovnice vážně popálila mladého muže

22.12.2010 11:48

26letý muž z Plzně skončil v úterý 21. prosince v nemocnici s vážnými popáleninami rukou a obličeje poté, co se doma snažil na sporáku vyrobit dýmovnici. Navíc mu po uzdravení hrozí ještě soud kvůli nedovolené výrobě nebezpečných látek a obecnému ohrožení.

Vážně popálené ruce a obličej má po svém pyrotechnickém domácím pokusu 26letý muž z Plzně. Snažil se doma vyrobit dýmovnici.

Záchranáři vyjeli do bytu v Šimerově ulici v Plzni v úterý před 20. hodinou. Na místě mladíka ošetřili a poté putoval s popáleninami rukou a obličeje do nemocnice.

"Mladík vypověděl, že si na plynovém sporáku chtěl vyrobit dýmovnici. V plechovém hrnku začal vařit několik látek dohromady, ty mu náhle vzplanuly a popálily ho na obličeji a rukou," uvedla mluvčí plzeňské policie Martina Korandová a pokračovala: "Složení dýmovnice si prý vyhledal na internetu, ale zřejmě odhadl špatné množství látek. Dodal, že vzniklou dýmovnici prý chtěl pak bezpečně vyzkoušet mimo Plzeň."

V bytě byl v době výbuchu také 70letý muž, kterému se naštěstí nic nestalo a ihned po výbuchu zavolal rychlou záchrannou službu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT