QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První festivalový den Busking Festu je za námi. Jaký byl a co nás ještě čeká? - FOTKY

05.09.2020 10:04

Letošní zkrácená verze Pilsen Busking Festu je ve své polovině. Prohlédněte si na fotografiích, jak vypadaly koncerty, vystoupení ve speciální cirkusové zóně a další umělecká představení.

busking5
buskingbusking1busking2busking3busking4busking5busking6busking7busking8

Mezinárodní festival pouličního umění Pilsen Busking Fest 2020 probíhá v centru Plzně od 4. do 5. září. Během těchto dní se v šesti hlavních zónách mezi polednem a desátou večerní představí desítky pouličních umělců. Centrem festivalu je frekventované místo U Branky, kde se na velkém pódiu vystřídají hlavní hvězdy festivalu. Po skončení hlavního programu po 22:00 vás čeká silent diskotéka.

Tradicí Pilsen Busking Festu je to, že vedle hudby a tance zde nesmí chybět ani nový cirkus, žongléři, komedianti a akrobati. V letošním roce si pořadatelé přichystali celkem šest různorodých zástupců těchto disciplín. Jejich hlavní zóna je umístěna před Knihovnou v ulici Bedřicha Smetany.

V hlavní zóně U Branky můžete i dnes vyrazit na koncerty zahraničních kapel. Hlavním tahákem jsou polští Freeborn Brothers plující mezi styly speed folk, country a rock ‘n‘ roll. Ti zde vystoupí ve 21:00. V cirkusácké zóne si nenechte ujít od 19:30, Unami Dance Theatre, nesourodou dvojku ze Španělska, která vás překvapí svým skvělým tanečním a akrobatickým umem.

FOTO: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24