Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Lékárna FN Plzeň na Lochotíně je po rekonstrukci otevřená - FOTO

28.11.2017 10:31

Po čtyřech měsících rozsáhlých oprav se veřejnosti opět otevřela lékárna v areálu FN Plzeň na Lochotíně. Celkem vyšla rekonstrukce na 6 a půl miliomu.

061

Lékárna v areálu fakultní nemocnice na Lochotíně je velmi vytížená. Měsíčně má obrat 20 milionů a zaměstnanci vydají zhruba čtrnáct tisíc položek. Lékárna tak potřebovala generální opravy a také rozšíření provozu. Přijímat tak bude i nové lidi.

"Vedení nemocnice si bylo vědomo, že prostor výdeje léků pro veřejnost byl v lochotínské lékárně nedostatečný, pacienti museli na své léky často dlouho čekat ve frontách, což bylo pro mnohé nemocné vzhledem k jejich zdravotnímu stavu obtížné," říká ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Fronty by měly být díky opravám menší. Rozšířil se totiž i počet výdejních míst. "Úpravy dispozice a interiéru proto směřovaly zejména ke zvýšení kapacity výdeje léků, především rozšířením počtu výdejních míst. Výše doplatků jsou v naší lékárně jedny z nejnižších v celém městě a velmi si vážíme přízně klientů, kteří volí vyzvednutí léčiv právě v naší lékárně,“ dodává Václav Šimánek.

V  souvislosti s rozšířením provozu bude  lékárna  přijímat  další kolegy z řad farmaceutů i farmaceutických asistentů. Rekonstrukce lékárny vyšla na skoro 6 a půl milionu. Prostory lékárny dostaly světlé barvy a nové vybavení celého interiéru.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte