Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hotovo, připraveno! U Hamburku se bude za parkování platit - FOTKY

07.03.2016 11:49

V Plzni už během několika dnů přibydou další placená parkovací místa. Platit se bude v ulicích v lokalitě u Hamburku. Místa už označují značky, osazené jsou i automaty.

FOTO_QAP_CZ (1)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (17)parkovaci_zona_Hamburk

Zóny placeného parkování v Plzni se v letošním roce opět rozšíří. Jako první na řadě je oblast Hamburk, kde budou řidiči za stání nově platit už za týden. Automaty jsou osazené a těsně před zahájením novinky budou také spuštěné. V současné době ještě zůstávají značky, vymezující území, přeškrtnuté.

Původně mělo být placené parkování u Hamburku už od začátku letošního roku. Nakonec se celá akce o něco protáhla. Teď už je ale vše připravené. "Od pondělí 14. března 2016 bude uvedena do provozu zóna placeného parkování označená jako zóna D na území městského obvodu Plzeň 3. Jedná se o zónu ohraničenou ulicemi U Prazdroje – Nádražní – Šumavská – Švihovská, nazývaná běžně oblast Hamburk, včetně parkoviště u hlavní brány Plzeňského Prazdroje," informovala Správa veřjeného statku města Plzně. Po víkendu se bude platit za parkování nejen běžně v ulicích v dotčené lokalitě, ale automaty přibyly například také u soudu pro Plzeň - město nedaleko nádraží.

U Hamburku vzniká parkovací zóna D, hodina stání vyjde na 10 korun...

Ceny za stání budou u Hamburku ale poměrně příznivé. Hodina vyjde na 10 korun. Automaty budou přijímat jak bankovky, tak mince a parkování bude možné hradit i Plzeňskou kartou. Pro oblast je možné si také pořídit parkovací kartu. Tu si mohou zajistit například podnikatelé, kteří v oblasti působí nebo tam mají sídlo firmy. Roční karta je vyjde na 7 tisíc. Rezidenční karty pro ty, kteří v místech bydlí, vyjdou na rok na 7 stovek. Karty jsou k dispozici v sídle společnosti Parking Plzeň, vedle parkovacího domu Rychtářka.

V letošním roce se rozšíří placené parkování ještě na dalších místech. Nejspíš ve druhé polovině roku by mělo být parkování zpoploatněné ještě v ulicích Palackého, Puškinova a Divadelní v centru města. Tam bude hodina parkování stát 20 korun. 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte